ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ο Τούρκος Ντεμιράλ το έκανε... εύκολο για την Ιταλία – Για 28ο ματς αήττητη! (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Ένα αυτογκόλ του Μερίχ Ντεμιράλ της Γιουβέντους, απλοποίησε τα πράγματα για την Ιταλία, η οποία επικράτησε 3-0 της Τουρκίας στην πρεμιέρα του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γκιουνές προβλημάτισε τους «ατζούρι», οι οποίοι κυριάρχησαν αλλά για 53 λεπτά έψαχναν τρόπο για να... σπάσουν τον τοίχο άμυνας της. Τελικά τη λύση έδωσε ένας Τούρκος!

Ο Μερίχ Ντεμιράλ της Γιουβέντους έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κι από εκεί και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα για τους Ιταλούς, οι οποίοι επέκτειναν το αήττητο σερί τους στα 28 ματς (μετρούν 23 νίκες). Επίσης, δεν έχουν δεχθεί ακόμα γκολ μέσα στο 2021.

Οι Τούρκοι ουσιαστικά κατέρρευσαν μετά το 1-0, καθώς έτσι κι αλλιώς απογοήτευσαν στο επιθετικό κομμάτι! Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος δεν είχαν ούτε μια τελική κι έγιναν μόλις η τρίτη ομάδα που... παθαίνει κάτι τέτοιο από το 1980.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Μαντσίνι, όπως ήταν αναμενόμενο, πήραν από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων κι άρχισαν να αναζητούν χώρους στην περιοχή της Τουρκίας, σε ένα ματς που είχε αργό τέμπο κι οι ανοικτοί χώροι ήταν ελάχιστοι. Οι παίκτες του Γκιουνές αμύνονταν καλά, αλλά έχαναν με μεγάλη ευκολία την μπάλα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν επικύνδυνοι. Η Ιταλία από την άλλη είχε αρκετές τελικές χωρίς, όμως, να απειλήσει ουσιαστικά. Ένα σουτ του Ινσίνιε στο 18ο λεπτό κι η κεφαλιά του Κιελίνι που ανάγκασε τον Τσακίρ σε εντυπωσιακή επέμβαση στο 22', ήταν οι καλύτερες ευκαιρίες της.

Στο τελευταίο τέταρτο οι «ατζούρι» αύξησαν την πίεση τους και έκλεισαν τους Τούρκους στην περιοχή τους. Μολονότι έπαιξαν πιο γρήγορα δεν κατάφεραν να βρουν γκολ στο πρώτο μέρος, ενώ στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι φώναξαν για χέρι του Ντεμιράλ, ωστόσο το VAR έκρινε ότι δεν υπάρχει παράβαση. Να θυμίσουμε ότι οι διαιτητές έχουν πλέον οδηγία να είναι πιο επιεικείς σε τέτοιες φάσεις.

Αυτό που έψαχνε για 45 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, η Ιταλία το βρήκε μετά από μόλις οκτώ στο δεύτερο! Τη λύση έδωσε ένας παίκτης της Γιουβέντους, αλλά όχι Ιταλός! Ο Ντεμιράλ, μετά από ωραία ενέργεια του Μπεράρντι, έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα του τέρματος της ομάδας του στο 53ο λεπτό. Το συγκεκριμένο τέρμα απλοποίησε τα πράγματα για την ομάδα του Μάντσίνι, καθώς οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να ανέβουν ψηλότερα στο γήπεδο κι ο αγώνας απέκτησε έναν γρήγορο ρυθμό. Αυτό ευνόησε την Ιταλία που έκανε το 2-0 στο 66' με τον Ιμόμπιλε, ο οποίος πήρε το... ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Τσακίρ σε σουτ του Σπινατσόλα, ενώ ο Λορέντσο Ινσίνιε έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα στο 79ο λεπτό.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση Μέτρων: Όλα όσα θα ισχύουν από το Σάββατο 12 Ιουνίου - Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς