ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Το ελβετικό ρολόι... χάλασε! - Ηρωική ισοπαλία για την Ουαλία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Η Ελβετία ήταν ανώτερη αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Ουαλίας, μένοντας στο 1-1 στο Μπακού.

Στον αγώνα που ολοκλήρωσε την πρώτη αγωνιστική του Α' ομίλου στο Euro, οι παίκτες του Πέτκοβιτς είχαν τον πλήρη έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ωστόσο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις πολλές ευκαιρίες που είχαν και τελικά το πλήρωσαν.

Για 50 λεπτά η Ελβετοί έκαναν ο,τι ήθελαν στο γήπεδο, αλλά μετά το γκολ που πέτυχαν είδαν τους Ουαλούς να βγάζουν αντίδραση και να βρίσκουν τέρμα ισοφάρισης, εκμεταλλευόμενοι την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας σε στημένη φάση. Ως εκ τούτου, αμφότερες οι ομάδες διατήρησαν τις ελπίδες πρόκρισης, ενώ στο... κόλπο παρέμεινε κι η Τουρκία.

Ουαλία - Ελβετία 1-1

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ελβετία είχε την κατοχή και την κυκλοφορία και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο κόντρα σε μια Ουαλία, η οποία δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. Είχε βέβαια τη στιγμή της με τον Μουρ, αλλά θα μπορούσε να είχε δεχθεί δύο ή τρία γκολ στο πρώτο μέρος, αν ο Σεφέροβιτς ήταν πιο αποτελεσματικός.

Οι παίκτες του Πέτκοβιτς πήραν αυτό που βάσει εικόνας άξιζαν με τον εξαιρετικό Εμπολό, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του κι έκανε το 1-0 στο 49ο λεπτό. Ο παίκτης της Γκλάντμπαχ ταλαιπώρησε σε μεγάλο βαθμό τους αντίπαλους αμυντικούς και θα μπορούσε να είχε σημειώσει ή έστω να δημιουργήσει κι άλλα γκολ.

Από την άλλη, η ομάδα του Πέιντζ δεν είχε σε καλή ημέρα τον Μπέιλ, αλλά μετά το γκολ που δέχθηκε ανέβασε την απόδοση της και τελικά βρήκε τέρμα ισοφάρισης από μια στημένη φάση. Ο Μουρ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην ελβετική άμυνα και πέτυχε αυτό που του είχε στερήσει ο Ζόμερ στο πρώτο μέρος. Με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 74ο λεπτό.

Μάλιστα, το σοκ της ισοφάρισης ήταν τόσο μεγάλο για τους Ελβετούς που η Ουαλία έπαιξε καλύτερα στο συγκεκριμένο διάστημα κι ήταν αυτή που έψαξε με μεγαλύτερη διάθεση ένα δεύτερο γκολ. Στο 85', πάντως, ο Γκαβράνοβιτς σκόραρε δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του ως αλλαγή, αλλά μετά την εξέταση της φάσης από το VAR, το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ (για εκατοστά).

Στις καθυστερήσεις η Ελβετία κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ και σε ένα από αυτά ο Εμπολό πήρε την κεφαλιά, αλλά ο εντυπωσιακός Ουόρντ είπε ξανά «όχι», συμβάλλοντας στα μέγιστα ώστε η ομάδα του να πάρει την ισοπαλία.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο: Φάλαινα έχαψε δύτη που ψάρευε αστακούς- «Θεέ μου, είμαι στο στόμα της!»