ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Ιστορική νίκη για τη Φινλανδία – Σοκαρισμένη λόγω Κρίστιαν Έρικσεν η Δανία

Euro 2020: Ιστορική νίκη για τη Φινλανδία – Σοκαρισμένη λόγω Κρίστιαν Έρικσεν η Δανία

Euro 2020: Σε ένα ματς που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία, λόγω του Κρίστιαν Έρικσεν, η Φινλανδία νίκη 1-0 τη Δανία στο Πάρκεν και πέτυχε την πρώτη της νίκη σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι μετά τα όσα έγιναν με τον ποδοσφαιριστή της Ίντερ, οι Δανοί δύσκολα θα μπορούσαν να έχουν την απαιτούμενη συγκέντρωση για να παίξουν ποδόσφαιρο.

Όσο κι αν ήθελαν να κερδίσουν για τον συμπαίκτη τους, αυτό που μετράει δεν είναι φυσικά το αποτέλεσμα του αγώνα, αλλά τα ευχάριστα νέα που έρχονται για την κατάσταση του Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος κατέρρευσε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Το παιχνίδι διεκόπη, όπως ήταν φυσικό, για να συνεχιστεί μετά την επικοινωνία που είχαν μαζί του οι συμπαίκτες του στη Δανία.

Δανία - Φινλανδία 0-1

Η Φινλανδία πήρε μια ιστορική νίκη, καθώς ήταν η πρώτη της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά σίγουρα κι οι παίκτες της θα ήθελαν να την είχαν πάρει σε ένα ματς που δεν θα είχε συμβεί ένα τόσο δυσάρεστο περιστατικό. Αυτό, άλλωστε, φάνηκε κι από την αντίδραση του «χρυσού» σκόρερ, Γιόελ Πογιάνπαλο, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε στο 60ο λεπτό.

Αν μιλούσαμε καθαρά για το ποδοσφαιρικό κομμάτι τότε σίγουρα αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς κι ο τερματοφύλακας των Φινλανδών, Λούκας Χραντέτσκι, ο οποίος έκανε εντυπωσιακές αποκρούσεις και κυρίως έπιασε το πέναλτι του Χόιμπιεργκ στο 74ο λεπτό.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίστιαν Έρικσεν: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανακοίνωση της UEFA