ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Στο ρελαντί το Βέλγιο, 3-0 την απογοητευτική Ρωσία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πιο... ξεκούραστη πρεμιέρα το Βέλγιο, το οποίο χωρίς να φορτσάρει νίκησε 3-0 τη Ρωσία στην Αγία Πετρούπολη.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έπαιξαν στο ρελαντί για το αποτέλεσμα και το πήραν εύκολα, ξεκινώντας με νίκη τον Β' όμιλο, στον οποίο είναι έτσι κι αλλιώς το μεγάλο φαβορί.

Οι Ρώσοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κοιτάξουν στα μάτια τους αντιπάλους, οι οποίοι έμοιαζαν σαν να έκαναν 90 λεπτά προπόνηση. Οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν τα αμυντικά λάθη και στη συνέχεια διατήρησαν το προβάδισμα τους, μέχρι ο Λουκάκου να βάλει το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε.

Βέλγιο - Ρωσία

Η εξέλιξη του αγώνα

Το Βέλγιο είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ταχύτητα κόντρα σε μια απογοητευτική Ρωσία, η οποία είχε πολλά θέματα στην άμυνα της. Άλλωστε, τόσο το γκολ του Λουκάκου στο 10ο λεπτό, όσο κι εκείνο του Μενιέ στο 34', προήλθαν από λάθη των παικτών του Τσερτσέσοφ. Μάλιστα, αν οι «κόκκινοι διάβολοι» κι ειδικά ο Καράσκο ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στο τελείωμα των φάσεων θα μπορούσαν να είχαν πετύχει κι άλλα τέρματα.

Ο προπονητής της Ρωσίας βλέποντας την ομάδα του να μην... τραβάει, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Η αλήθεια είναι ότι μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι έδειξαν διάθεση να πιέσουν, αλλά η ανωτερότητα των παικτών του Μαρτίνεθ «απορρόφησε» κάθε προσπάθεια τους. Κάπως το ματς «έσβησε» και το Βέλγιο χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει ιδιαίτερα κράτησε τη νίκη, μολονότι δεν κρατούσε την μπάλα.

Η Ρωσία, βέβαια, είχε μια ανούσια κατοχή καθώς δεν μπορούσε να γίνει απειλητική. Χαρακτηριστικό της απογοητευτικής εικόνας της είναι και το γεγονός ότι το οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 88ο λεπτό και κατάφεραν να σκοράρουν τρίτο τέρμα με τον Λουκάκου.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίστιαν Έρικσεν: Τα νεότερα για την υγεία του - Η ανακοίνωση της UEFA