ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: «Έσπασε» την… κατάρα η Αγγλία, νίκησε 1-0 την Κροατία

Euro 2020: «Έσπασε» την… κατάρα η Αγγλία, νίκησε 1-0 την Κροατία
AP Images

Euro 2020: Η Αγγλία δεν είχε νικήσει ποτέ σε πρεμιέρα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως, τα κατάφερε την Κυριακή (13.06) επικρατώντας 1-0 της Κροατίας με το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ.

Ακόμα και στο Euro 1996 το οποίο διοργάνωσε η ίδια, η Αγγλία δεν είχε καταφέρει να νικήσει στην πρεμιέρα. Τότε είχε μείνει στο 1-1 με την Ελβετία στο Wembley, όμως, σήμερα (13.06) στο ίδιο γήπεδο για το Euro 2020 τα «τρία λιοντάρια» κατάφεραν επιτέλους να… σπάσουν την κατάρα.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ επικράτησε 1-0 της Κροατίας, η οποία με τη σειρά της δεν είχε χάσει ποτέ ως τώρα σε πρεμιέρα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Οι Άγγλοι από την αρχή του παιχνιδιού ήταν καλύτεροι, είχαν μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρι, ωστόσο, δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Αυτό έγινε στο 57’ της αναμέτρησης με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ για την Αγγλία. Έτσι, οι Βρετανοί πήραν και μια μικρή «ρεβάνς» για μερικές σημαδιακές ήττες που έχουν υποστεί από τους Κροάτες, όπως ο αποκλεισμός στα ημιτελικά του Μουντιάλ το 2018 στη Ρωσία αλλά κι ο αποκλεισμός από τα τελικά του Euro 2008 σε νοκ-άουτ αναμετρήσεις…

Δείτε τα hihglights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρικσεν: Τα τελευταία νέα για την υγεία του – Δύσκολο να ξαναπαίξει μπάλα - «Πέθανε και επανήλθε»