ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Η Αυστρία πίκρανε τους προκλητικούς Σκοπιανούς

Euro 2020: Η Αυστρία πίκρανε τους προκλητικούς Σκοπιανούς
AP Images

Euro 2020: Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φετινή διοργάνωση η Αυστρία, επικρατώντας 3-1 των Σκοπίων που έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 3-1 κατάφερε να επιβληθεί των Σκοπιανών η Αυστρία.

Παρά το γεγονός ότι η γειτονική χώρα δεν είχε παίξει ποτέ στο παρελθόν στα τελικά ενός Euro, παρουσιάστηκε ανταγωνιστική και είχε μια πολύ καλή εικόνα, σε αντιδιαστολή με τους προκλητικούς φιλάθλους της που γέμισαν τις κερκίδες του γηπέδου στο Βουκουρέστι με εθνικιστικά και προκλητικά πανό και σημαίες.

Η Αυστρία κατάφερε να προηγηθεί στο 18’ με τον Στέφαν Λάινερ, όμως, οι Σκοπιανοί αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 28’ με τον αειθαλή Γκόραν Πάντεφ. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, τα Σκόπια κατάφεραν να «μπλοκάρουν» τους Αυστριακούς και έδειξαν να μπορούν να πάρουν έστω την ισοπαλία.

Εν τέλει, η Αυστρία στο 78’ του αγώνα πήρε ξανά προβάδισμα με τον Μίχαελ Γκρεγκόριτς, ενώ ο εξαιρετκός φορ Μάρκο Αρναούτοβιτς στο 89’ της αναμέτρησης διαμόρφωσε το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα highlights του αγώνα