ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Από την κόλαση στον παράδεισο η Ολλανδία – 3-2 σε ματσάρα την Ουκρανία! (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Η Ολλανδία έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά στο φινάλε κατάφερε λύγισε 3-2 την Ουκρανία σε ένα συγκλονιστικό ματς στο Άμστερνταμ.

Οι «οράνιε» ήταν ανώτερη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ωστόσο ένα black out που υπέστησαν παραλίγο να τους στοιχίσει ακριβά, στο πρώτο ματς στην ιστορία του Euro που είχε πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο (το δεύτερο).

Η Ολλανδία δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί με 2-0, αλλά η Ουκρανία με δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών ισοφάρισαν το ματς. Τελικά, αυτός που λύτρωσε τους γηπεδούχους ήταν ο Ντάμφρις, ο οποίος σκόραρε στο 85'!

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι παίκτες του Ντε Μπούρ μπήκαν με... φόρα στον αγώνα και στα πρώτα λεπτά έκανε τρεις μαζεμένες τελικές, χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να σκοράρουν. Αυτό αφύπνισε κάπως την Ουκρανους, οι οποίοι μπόρεσαν για λίγο να ισορροπήσουν το ματς, αν και μάλλον θα πρέπει να νοιώθουν τυχεροί που πήγαν στα αποδυτήρια, έχοντας το «μηδέν» στην άμυνα.

Ο βασικός λόγος ήταν ο εξαιρετικός Μπούστσαν, ο οποίος έκανε καθοριστικές επεμβάσεις, αλλά κι η αστοχία των γηπεδούχων. Γενικότερα, οι παίκτες του Σεβτσένκο έμοιαζαν σαν να μην έχουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους, κάτι που τελικά αποδείχθηκε μετά την ανάπαυλα.

Οι «οράνιε» μπήκαν δυνατά, όπως είχαν πράξει και στο ξεκίνημα του ματς, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά μετέτρεψαν τις ευκαιρίες τους σε γκολ. Συγκεκριμένα, ο Βαϊνάλντουμ στο 52' κι ο Βέγκχορστ στο 59ο λεπτό έδειξαν να απλοποιούν τα πράγματα για την ομάδα τους.

Εκεί, όμως, που τα πάντα έδειχναν να έχουν κριθεί ο Γιαρμολένκο πέτυχε ένα τρομερό γκολ στο 75ο λεπτό κι έβαλε ξανά την ομάδα του στη διεκδίκηση ενός αποτελέσματος. Για να έρθει στο 79' ο Γιάρεμτσουκ να σοκάρει τους Ολλανδούς, οι οποίοι, όμως, βρήκαν τρόπο ώστε βρεθούν από την κόλαση στον παράδεισο χάρη στο τέρμα του Ντάμφρις στο 85'.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μόνο περηφάνια! Πάλεψε σαν λιοντάρι, «λύγισε» από τον κορυφαίο σε τιτάνια μάχη