ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Με γκολάρα του Μίραντσουκ οι Ρώσοι «καθάρισαν» τους Φινλανδούς (videos)

Euro 2020: Με γκολάρα του Μίραντσουκ οι Ρώσοι «καθάρισαν» τους Φινλανδούς (videos)
AP Photo

Euro 2020: Ο αγώνας που άνοιξε τη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ήταν εξαιρετικός, τη Ρωσία να καταφέρνει να πάρει τη νίκη με 1-0 απέναντι στους σκληροτράχηλους Φινλανδούς. 

Η Ρωσία γνωρίζοντας πως η νίκη είναι μονόδρομος σε αυτόν τον αγώνα, μπήκε από το πρώτο λεπτό δυνατά στον αγώνα πιέζοντας τους Φινλανδούς.

Οι τυπικά γηπεδούχοι όμως ήταν εκείνοι που «πάγωσαν» για λίγο το γήπεδο. Στο 3’ λεπτό, μετά από λάθος της άμυνας των Ρώσων, ο Πογιάνπαλο άνοιξε το σκορ, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς το VAR είδε τη φάση και μέτρησε ως οφσάιντ.

Στο 10’ λεπτό ήταν η σειρά της Ρωσίας να κάνει την πρώτη της μεγάλη φάση στον αγώνα. Η μπάλα έφτασε δεξιά στον Οζντόεφ που έκανε καλό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Χράντετσκι. Οι Ρώσοι συνέχισαν την πίεση, με τον Τζιούμπα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι στο 13ο λεπτό, όμως η φάση δόθηκε οφσάιντ.

Η ασταμάτητη πίεση των Ρώσων απέφερε καρπούς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Στα 45+2΄ο Μιραντσούκ με εκπληκτικό πλασέ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ για τους Ρώσους και με το 1-0 οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι Ρώσοι ξεκίνησαν από εκεί που σταμάτησαν. Έχοντας την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη από νωρίς.

Οι Φινλανδοί ήταν εκείνοι που έκαναν την πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου, βγαίνοντας στην κόντρα. Ο Πούκι με σουτ στο 49ο ΄λεπτό έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Κάνερβα συνέχισε να προσπαθεί -κυρίως- με αντεπιθέσεις να βρει την ισοφάριση, με τον Πούκι να έχει νέα ευκαιρία στο 53’. Η Φινλανδία προσπάθησε να βρει ελεύθερους χώρους, με τη Ρωσία να αμύνεται με τη σειρά της.

Η μπάλα ξεκίνησε να πηγαίνει πάνω – κάτω με τις ομάδες να παίζουν πιο ανοιχτά, κάνοντας φάσεις που δεν ανησυχούσαν τους τερματοφύλακες. Στο 72ο λεπτό οι Ρώσοι έφτασαν μια ανάσα από το να «καθαρίσουν» τον αγώνα, με τον Χράντετσκι να κάνει τρομερή επέμβαση στο σουτ του Κουζάεφ και να παραμένει το 1-0.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι ομάδες συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ όμως το 1-0 παρέμεινε και έτσι οι Ρώσοι πήραν την πρώτη τους νίκη στο Euro 2020, με τους Φινλανδούς να παραμένουν στους τρεις βαθμούς.

Τα highlights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απασφάλισε ο Δένδιας κατά της Γερμανίας: «Δεν είναι δυνατόν να πουλάτε υποβρύχια στην Τουρκία»