ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Μπέιλ και Ράμσεϊ «τελείωσαν» τους Τούρκους (videos)

Μπέιλ Ραμσει - Ουαλία - Τουρκία
AP Photo

Euro 2020: Με τον Γκάρεθ Μπέιλ να κάνει μαγική εμφάνιση και τον Ράμσεϊ να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ, η Ουαλία επικράτησε με 1-0 των Τούρκων και ουσιαστικά μηδένισε τις ελπίδες τους για πρόκριση. 

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς οι ομάδες έπαιξαν από την αρχή ανοιχτά ψάχνοντας το γκολ. Η πρώτη τεράστια ευκαιρία στον αγώνα ήρθε από την Ουαλία στο 6ο λεπτό, όταν ο Ράμσεϊ προσπάθησε να νικήσει τον Τσακίρ στην κλειστή του γωνία, με τον Τούρκο τερματοφύλακα να απομακρύνει τη μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα η Τουρκία πραγματοποίησε την πρώτη της φάση στον αγώνα, με τον Γιλμάζ να πιάνει εξαιρετική κεφαλιά και τον Γουόρντ να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο αγώνας είχε εξαιρετικό ρυθμό με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις ομάδες να χάνουν ευκαιρίες. Στο 24’ ο Ράμσεϊ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως αστόχησε σε τετ α τετ.

Κάπου εκεί οι Τούρκοι «ξύπνησαν» και για ένα δεκάλεπτο είχαν την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας να βρουν συνεχώς τον Μπουράκ Γιλμάζ. Η ομάδα του Γκιουνές δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, κάτι που έκανε στο 42ο λεπτό ο Ράμσεϊ στην τρίτη και… φαρμακερή του προσπάθεια.

Ο Μπέιλ έβγαλε μια μαγική πάσα στον συμπαίκτη του και εκείνος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ και έτσι οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους Ουαλούς να προηγούνται 1-0.

Η Τουρκία μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να ψάξει την ισοφάριση. Στο 50ο λεπτό ο Τσαλχάνογλου επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, με τον Γουόρντ να μπλοκάρει. Αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 54ο Γιλμάζ έχασε το… άχαστο. Ο επιθετικός της Τουρκίας βρέθηκε ολομόναχος στη μικρή περιοχή, όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Γκάρεθ Μπέιλ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ουαλίας στον αγώνα, όμως στο 61ο λεπτό εκτέλεσε ένα τραγικό πέναλτι.

Ο παίκτης της Τότεναμ κέρδισε το πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Τσελίκ και ανέλαβε την εκτέλεση, όμως έστειλε τη μπάλα πολύ μακριά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσακίρ, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες της Τουρκίας.

Ο «τρελός» ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε, με την Τουρκία να προσπαθεί για την ισοφάριση και τους Ουαλούς να ψάχνουν το γκολ για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι.

Μετά το 70ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα «έπεσε», με τους Ουαλούς να προσέχουν περισσότερο τα μετόπισθεν και την Τουρκία να ψάχνει να βρει χώρους για να δημιουργήσει φάσεις.

Η Ουαλία «καθάρισε» τον αγώνα στις καθυστερήσεις. Ο Μπέιλ έβγαλε ακόμα μία ασίστ και ο Ρόμπερτς στο 90+5 έκανε το τελικό 2-0, με τους Ουαλούς να φτάνουν τους τέσσερις βαθμούς και να αφήνουν τους Τούρκους στην τελευταία θέση με μηδέν.

Τα highlights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 549 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 13 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 330 οι διασωληνωμένοι