ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Mamma Mia! Πήρε την πρόκριση η Ιταλία με πρωταγωνιστή τον Λοκατέλι

Ιταλία - Ελβετία
AP Photo

Euro 2020: Στον τελευταίο αγώνα του αποψινού προγράμματος, οι Ιταλοί παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο, κέρδισαν εύκολα τους Ελβετούς (3-0) και πήραν την πρόκριση στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η Ιταλία έδειξε την ανωτερότητά της απέναντι στους Ελβετούς. Η ομάδα του Μαντσίνι από το 10ο λεπτό και μετά, πήρε τη μπάλα και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους δημιουργώντας φάσεις.

Η πρώτη ήταν αυτή του 11ου λεπτού, με τους Ιταλούς να κυκλοφόρησαν άψογα τη μπάλα, με τον Σπινατσόλα να κάνει γλυκιά σέντρα αλλά η κεφαλιά του Ιμόμπιλε πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 19ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή, η μπάλα στρώθηκε στον Κιελίνι και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα, με το γκολ να ακυρώνεται μετά από εξέταση του VAR. Ο Ιταλός αμυντικός στη διεκδίκηση της, έκανε χέρι, ενώ λίγο μετά αποχώρησε από τον αγώνα λόγω τραυματισμού.

Ότι δεν κατάφερε ο αρχηγός της «Σκουάντρα Ατζούρα», το κατάφερε ο Λοκατέλι στο 26΄. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα και ο 23χρονος μέσος έκανε πολύ εύκολα το 1-0. Στη συνέχεια η Ιταλία «σφυροκόπησε» την ομάδα του Πέτκοβιτς κάνοντας ευκαιρίες, όμως τελικά οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να παραμένει 1-0.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελβετία να πιέζει καθώς δεν είχε άλλη επιλογή, γνωρίζοντας πως η Ουαλία νωρίτερα έχει κερδίσει τον αγώνα με την Τουρκία.

Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μπήκαν δυνατά, η βραδιά αυτή όμως άνηκε τον Λοκατέλι. Ο μέσος της Σασουόλο, πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή στο 52ο λεπτό και με απίστευτο σουτ έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια οι Ιταλοί έδωσαν χώρο στους Ελβετούς, προσπαθώντας να απειλήσουν μόνο με αντιπιθέσεις. Η Ελβετία έκανε την πρώτη τελική στον αγώνα στο 64ο λεπτό, με τον Ζούμπερ να κάνει σουτ και τον Ντοναρούμα να πραγματοποιεί την πρώτη του επέμβαση στο τουρνουά!

Στη συνέχεια η Ελβετία είχε την κατοχή χωρίς να δημιουργήσει κάποια φάση, αντίθετα με την ομάδα του Μαντσίνι που στην κόντρα απείλησε δύο φορές (73' και 75') με τον Ιμόμπιλε.

Αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε μέχρι τέλους όμως η Ιταλία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Ιμόμπιλε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 89' με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, κάνοντας το τελικό 3-0.

Η Ιταλία πήρε τους τρεις βαθμούς, έφτασε τους 6 και πήρε την πρόκριση στους «16» του Euro μαζί με την Ουαλία. Μένει να δούμε την τελευταία αγωνιστική ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την πρώτη και τη δεύτερη θέση, καθώς παίζουν μεταξύ τους.

Από την άλλη η Ελβετία θα μείνει στον ένα βαθμό και θα τα παίξει όλα για όλα την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Τουρκία, ώστε να προσπαθήσει να πάρει την πρόκριση ως μία τέσσερις καλύτερες τρίτες του θεσμού.

Τα highlights του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός τουρισμός 2021: Λήγει η προθεσμία - Ποιοι θα κάνουν δωρεάν διακοπές