ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: «Μαγικός» Ντε Μπρόινε έστειλε το Βέλγιο στους «16» (videos)

Euro 2020 Βέλγιο

Euro 2020: Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, το Βέλγιο λύγισε με ανατροπή (2-1) τη Δανία και προκρίθηκε στα νοκ άουτ ματς του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μετά την Ιταλία, το Βέλγιο έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στη φάση των «16» του Euro.

Η πρόκριση αυτή, πάντως, μόνο εύκολα δεν ήρθε για τους «κόκκινους διαβόλους», οι οποίοι τα βρήκαν σκούρα κόντρα στους μαχητικούς Δανούς. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, σκόραραν με το... καλημέρα κι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, μπήκε ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος με ένα γκολ και μια ασίστ γύρισε τούμπα το ματς και βοήθησε το Βέλγιο να κάνει το καθήκον του. Εκείνος κι οι συμπαίκτες του ουσιαστικά έπαιξαν όσο χρειάστηκε κόντρα στους Δανούς, οι οποίοι είχαν και δοκάρι λίγο πριν το τέλος.

Επίσης, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών εκτυλίχθηκαν συγκλονιστικές στιγμές. Το ματς σταμάτησε και όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο κι αποθέωσε τον Κρίστιαν Έρικσεν.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Δανοί μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με το... μαχαίρι στα δόντια και μόλις στο 2ο λεπτό, κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Πόουλσεν. Η μαχητικότητα και το πάθος των γηπεδούχων δεν άφησε το Βέλγιο να πάρει... ανάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να κάνει το παιχνίδι του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Μαρτίνεθ δεν πίεσαν καθόλου και μάλλον θα πρέπει να ένιωθαν και τυχεροί που δεν δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Οι γηπεδούχοι, άλλωστε, πατούσαν με σχετική ευκολία στην αντίπαλη περιοχή.

Ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» με την έναρξη του δεύτερου μέρους έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος άλλαξε τα δεδομένα του ματς. Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι με την ποιότητα του έδωσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του, γυρνώντας τούμπα το ματς. Στο 55ο λεπτό σε μια τρομερή συνεργασία των Βέλγων ήταν αυτός που έκανε την όμορφη ασίστ στον Τοργκάν Αζάρ για το 1-1, ενώ στο 71' ήταν αυτός που με σουτ ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση.

Μολονότι η κατάσταση δεν ήταν πλέον με το μέρος τους οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ δεν σταμάτησαν να παλεύουν και μάλιστα στα τελευταία λεπτά άσκησαν πίεση στους αντιπάλους τους. Είχαν δοκάρι με τον Μπρέθγουεϊτ στο 87', έχασαν κι άλλες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ο 32χρονος σύζυγος είναι ο δολοφόνος της Καρολάιν