ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Με... επαγγελματικό τρόπο στα νοκ άουτ η Ολλανδία (videos)

Euro 2020: Με... επαγγελματικό τρόπο στα νοκ άουτ η Ολλανδία (videos)

Euro 2020: Η Ολλανδία έπαιξε όσο χρειάστηκε για να νικήσει 2-0 την Αυστρία και να προκριθεί στους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Μια... διαφορετική Ολλανδία σε σχέση με αυτό που έχουμε μάθει παραδοσιακά κατάφερε να πάρει δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς και να γίνει η τρίτη ομάδα που προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Φρανκ Ντε Μπουρ έπαιξε για το αποτέλεσμα κόντρα στους Αυστριακούς και πέτυχε τον στόχο της, βάζοντας το όνομα της δίπλα σε αυτά της Ιταλίας και του Βελγίου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ολλανδία είχε το πάνω χέρι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Κατάφερε να σκοράρει με το πέναλτι του Ντεπάι στο 11ο λεπτό, χωρίς να έχει δημιουργήσει ευκαιρία, ενώ αντίστοιχα απειλήθηκε ελάχιστα από τους Αυστριακούς. Μάλιστα, αν ο Ντεπάι ήταν πιο εύστοχος τόσο το πιθανότερο ήταν οι «οράνιε» να πήγαιναν με μεγαλύτερο σκορ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι παίκτες του Φόντα έδειξαν μεγαλύτερη επιθετική διάθεση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Αντίθετα, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε από την πλευρά της Ολλανδίας στο 61', με τον Μπάχμαν να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση στην κεφαλιά του Ντε Φράι. Οι «οράνιε» βρήκαν τελικά και δεύτερο γκολ στο 67' με σκόρερ τον κορυφαίο τους παίκτη, τον Ντάμφρις, ο οποίος ήταν καταπληκτικός. Η Αυστρία δεν είχε απαντήσεις και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Το φιλμ του αγώνα