ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Βήμα πρόκρισης... από τα 11 μέτρα η Σουηδία! (videos)

Euro 2020: Βήμα πρόκρισης... από τα 11 μέτρα η Σουηδία! (videos)

Euro 2020: Με πέναλτι του Φόρσμπεργκ η Σουηδία λύγισε 1-0 τη Σλοβακία κι έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης για τα νοκ άουτ ματς της διοργάνωσης.

Στην αναμέτρηση της Αγίας Πετρούπολης, καμία ομάδα δεν ήθελε να ρισκάρει, ωστόσο στο δεύτερο μέρος οι Σουηδοί ανέβασαν την πίεση τους και δικαιώθηκαν!

Οι παίκτες του Γιαν Άντερσον μπόρεσαν να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα των Σλοβάκων, ωστόσο για να καταφέρουν να νικήσουν τον εκπληκτικό Ντουμπράβκα χρειάστηκε ο Ίσακ να κερδίσει πέναλτι. Ο Φόρσμπεργκ το μετέτρεψε σε γκολ κι η Σουηδία έκανε καθοριστικό βήμα πρόκρισης για τη φάση των «16».

Η εξέλιξη του αγώνα

Αμφότερες οι ομάδες είχαν ελάχιστες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, καθώς καμία δεν είχε διάθεση να ρισκάρει. Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα οι Σουηδοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στη συνέχεια η κατοχή της μπάλας πέρασε στους Σλοβάκους, ωστόσο κανένας δεν μπόρεσε να την κυκλοφορήσει με επιτυχία. Γενικότερα, η εικόνα των ομάδων ήταν φτωχή στο επιθετικό κομμάτι.

Μετά την ανάπαυλα, οι παίκτες του Γιαν Άντερσον έγιναν πιο πιεστικοί κι άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες με κύριο εκφραστή τον Ίσακ, ο οποίος αναστάτωσε την άμυνα των Σλοβάκων. Ο Ντουμπράβκα έκανε εντυπωσιακές επεμβάσεις, ωστόσο στο 77ο λεπτό δεν πρόλαβε τον 22χρονο επιθετικό και τον ανέτρεψε! Ο Φόρσμπεργκ μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ κι έκανε το 1-0!

Ουσιαστικά, η Σουηδία μετουσίωσε την υπεροχή της σε γκολ, με το οποίο πήρε μια καθοριστική νίκη στη μάχη για την πρόκριση, καθώς στα τελευταία λεπτά η... πολιορκία της ομάδας του Τάρκοβιτς δεν είχε αποτέλεσμα.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Στον εισαγγελέα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με αλεξίσφαιρο και δρακόντεια μέτρα