ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Η Τσεχία πλησίασε στα νοκ άουτ – Βαθμός «οξυγόνο» για την Κροατία (videos)

Euro 2020: Η Τσεχία πλησίασε στα νοκ άουτ – Βαθμός «οξυγόνο» για την Κροατία (videos)

Euro 2020: Τσεχία και Κροατία ήρθαν ισόπαλες (1-1) στην αναμέτρηση που έγινε στη Γλασκώβη.

Οι Τσέχοι μετά τη νίκη επί της Σκωτίας πήραν άλλον έναν πολύτιμο βαθμό που τους φέρνει πιο κοντά στα νοκ άουτ ματς του Euro. Από την άλλη οι Κροάτες πήραν τον πρώτο τους βαθμό που κρατά «ζωντανές» τις ελπίδες πρόκρισης.

Οι παίκτες του Σιλχάβι μπήκαν δυνατά, αλλά τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μετά από μια ανόητη ενέργεια του Λόβρεν, ωστόσο μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Πέρισιτς «έσωσε» την ομάδα του Ντάλιτς. Από ένα σημείο κι έπειτα η Τσεχία έπαιξε για να κρατήσει το ματς, ενώ η Κροατία ήθελε αλλά δεν μπορούσε να πιέσει για ένα δεύτερο γκολ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Τσεχία μπήκε καλύτερα στο ματς κι ήταν απειλητική στο πρώτο 20λεπτο, ωστόσο στη συνέχεια η Κροατία αμύνθηκε χωρίς να έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Τελικά, μια ανόητη ενέργεια του Λόβρεν, ο οποίος έριξε αγκωνιά στον Σικ έκανε όλη τη διαφορά στο πρώτο μέρος. Ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και καταλόγισε σωστά το πέναλτι. Ο επιθετικός της Λεβερκούζεν, μολονότι αιμορραγούσε, ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-0 στο 37'. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρέμπιτς έχασε τη μοναδική μεγάλη ευκαιρία των Κροατών στο πρώτο 45λεπτο.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Ζλάτκο Ντάλιτς δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του και προχώρησε σε δύο αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Έβαλε τους Ιβάνουσετς και Πέτκοβιτς στη θέση των Μπρέκαλο και Ρέμπιτς, κίνηση που απέδωσε με το «καλημέρα». Βέβαια, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από εκπληκτική ατομική ενέργεια του Πέρισιτς στο 47'.

Το ματς απέκτησε στη συνέχεια έναν πιο γρήγορο ρυθμό και άγρια ομορφιά, καθώς έδειχνε ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ντάλιτς παρουσίασε εμφανώς βελτιωμένο πρόσωπο, αλλά οι παίκτες Σιλχάβι βρήκαν τρόπο από ένα σημείο κι έπειτα να τους κόψουν τη φόρα.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι «άγνωστες» σκηνές στο σπίτι του φονικού - Τι έκανε ο πιλότος