ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Οι Σκωτσέζοι «μπλόκαραν» την Αγγλία στο Wembley (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Η Σκωτία πήρε 0-0 από την Αγγλία στο Wembley κι εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Στιβ Κλαρκ έβαλε δύσκολα στη... νωθρούς γηπεδούχους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

Από τη στιγμή που δεν έβαλαν νωρίς γκολ, οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τη μαχητική Σκωτία, η οποία πήρε βαθμό ελπίδες στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η Αγγλία έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» μια θέση στους «16» και την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν ντέρμπι κορυφής με την Τσεχία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Αγγλία, όπως συνέβη και κόντρα στην Κροατία, ξεκίνησε το ματς με δοκάρι! Στην πρώτη ουσιαστική απειλή της στην περιοχή των Σκωτσέζων, ο Στόουνς σηκώθηκε ανενόχλητος στη μικρή περιοχή και πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Γενικά, πάντως, οι ομάδες αδυνατούσαν να βρουν ρυθμό, καθώς ως γνήσιο βρετανικό ντέρμπι τα φάουλ ήταν αυτά που... κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του Κλαρκ πίεζαν ψηλά κι έμπαιναν σε δύναμη στις φάσεις και δεν επέτρεψαν στα «τρία λιοντάρια» να δημιουργήσουν παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό ότι κυκλοφορούσαν την μπάλα γύρω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους. Από την άλλη, η Σκωτία ήταν επικίνδυνη και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, αλλά ο Πίκφορντ έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Ο' Ντόνελ στο 30ο λεπτό.

Οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ έδειξαν να «ξυπνούν» μετά την ανάπαυλα, κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα κι είχαν κάποιες καλές στιγμές, χωρίς όμως να μπορέσουν να «κολλήσουν» στα σχοινιά τους αντιπάλους τους. Για την ακρίβεια, η Σκωτία υπήρχαν στιγμές που υπενθύμισε στην Αγγλία ότι πρέπει να προσέχει και τα μετόπισθεν της.

Το Wembley σείστηκε όταν ο Γκρίλις μπήκε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό, αλλά ούτε με αυτόν στον αγωνιστικό χώρο κατάφεραν να βρουν γκολ οι γηπεδούχοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο 79ο λεπτό. Ο Ρόμπερτσον φάνηκε να πατάει τον Στέρλινγκ εντός περιοχής, ωστόσο Λαόθ και VAR θεώρησαν ότι δεν υπήρξε παράβαση. Γενικότερα, όμως, η Αγγλία δεν μπόρεσε να βρει τρόπους για να απειλήσει και μοιραία «κόλλησε» στο «μηδέν».

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ολόκληρες οι καταθέσεις του πιλότου – Πώς σκότωσε την Καρολάιν και «έστησε» τη ληστεία