ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: «Γκέλαρε» η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία – Έβαλε «φωτιά» στον όμιλο η Ουγγαρία! (vids)

Euro 2020: «Γκέλαρε» η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία – Έβαλε «φωτιά» στον όμιλο η Ουγγαρία! (vids)

Euro 2020: Η σκληροτράχηλη Ουγγαρία απέσπασε 1-1 από τη Γαλλία κι έβαλε «φωτιά» στον πιο αμφίρροπο όμιλο του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνιση των Ούγγρων κόντρα στην Πορτογαλία και μάλιστα σήμερα η καλή εικόνα τους συνοδεύτηκε και με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Οι παίκτες του Μάρκο Ρόσι, παίρνοντας ενέργεια κι από τον κόσμο, έβαλαν «φρένο» στους πρωταθλητές κόσμου, οι οποίοι ήθελαν τη νίκη για να «σφραγίσουν» την πρόκριση στα νοκ άουτ ματς. Οι γηπεδούχοι έμειναν «ζωντανοί» στη μάχη της πρόκρισης, βάζοντας «φωτιά» στον όμιλο, όπου θεωρητικά θα ήταν ο... σάκος του μποξ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ουγγαρία, έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων της, μπήκε δυνατά στο ματς κι άσκησε μεγάλη πίεση στη Γαλλία. Για 30 λεπτά οι «τρικολόρ» έδειχναν εγκλωβισμένοι, αλλά στο τελευταίο τέταρτο δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο παίκτης της Παρί έδωσε και μια πανέμορφη πάσα με τακουνάκι στον Μπενζεμά, ο οποίος, όμως, από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε άουτ. Οι παίκτες του Μάρκο Ρόσι κόντρα στη ροή του αγώνα βρήκαν γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ατίλα Φιόλα κι έβαλαν τους «τρικολόρ» να ψάξουν ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Πριν τη συμπλήρωση 60 λεπτών στο ματς, ο Ντεσάμπ έβαλε τον Ντεμπελέ στη θέση του Ραμπιό κι ο παίκτης της Μπαρτσελόνα άλλαξε τον ρυθμό με το «καλημέρα». Μάλιστα, δύο λεπτά μετά την είσοδο του (βλ. 59') έκανε ωραία ενέργεια και σουτ, αλλά είδε την μπάλα να χτυπά στο αριστερό δοκάρι του Γκουλάτσι. Η Γαλλία κατάφερε να φτάσει τελικά στην ισοφάριση στο 66ο λεπτό, στην πρώτη ουσιαστικά στιγμή που βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα της Ουγγαρίας. Ήταν μια φάση, η οποία ξεκίνησε από βολέ του Γιορίς κι εξελίχθηκε σε γκολ λόγω της ταχύτητας του Εμπαπέ, με τον Γκριεζμάν να είναι ο σκόρερ.

Η αντίδραση των γηπεδούχων μετά την ισοφάριση ήταν πολύ καλή, καθώς δεν επέτρεψαν στους «τρικολόρ» να κυριαρχήσουν, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να απειλήσουν, αναζητώντας και δεύτερο γκολ. Ο Εμπαπέ είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 82' για να ανατρέψει την κατάσταση αλλά ο Γκουλάτσι τον νίκησε και κράτησε το 1-1 για τη μαχητική Ουγγαρία, η οποία πήρε έναν παλικαρίσιο βαθμό.

Το φιλμ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κατερινόπουλος για Γλυκά Νερά: «Δεν τελείωσε η ιστορία - Για άλλους λόγους δολοφόνησε την Καρολάιν»