ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: «Αποσύρονται» οι μπύρες μπροστά από τους μουσουλμάνους παίκτες (video)

Πολ Πογκμπα Euro 2020

Euro 2020: Μεγάλη κουβέντα έχει προκύψει με τα μπουκάλια των βασικών χορηγών στις συνεντεύξεις Τύπου μετά τα ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν αυτός που έκανε την αρχή μετακινώντας δύο μπουκάλια της Coca-Cola, ενώ τον ακολούθησε κι ο Πολ Πογκμπά με αντίστοιχα μπύρας που επίσης είναι βασικός χορηγών της διοργάνωσης.

Βέβαια, η κίνηση του 28χρονου Γάλλου χαφ είχε να κάνει με τα θρησκευτικά πιστεύω του, καθώς είναι μουσουλμάνος κι απαγορεύεται τόσο να πιει, όσο και να διαφημίσει αλκοόλ. Ως εκ τούτου, λοιπόν, ξεκίνησε μια μεγάλη κουβέντα για το θέμα.

Να θυμίσουμε ότι η αρχική θέση της UEFA ήταν οι παίκτες να σεβαστούν τους βασικούς χορηγούς, απειλώντας μάλιστα ακόμα και με τιμωρίες. Τελικά, αποφάσισε να αλλάξει στάση επιτρέποντας στους ποδοσφαιριστές να κάνουν στην άκρη τα μπουκάλια, αν θεωρούν ότι έρχονται κόντρα στις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Euro 2020, Μάρτιν Κάλεν, εξέφρασε την «κατανόησή» του όταν το όλο θέμα ακουμπάει θρησκευτικές πεποιθήσεις, όπως συνέβη στην περίπτωση του Πογκμπά κι ενημέρωσε πως από τούδε και στο εξής οι ποδοσφαιριστές και δη οι μουσουλμάνοι, έχουν το «ελεύθερο» να μετακινούν τα μπουκάλια μπροστά απ' την «εικόνα τους» στις συνεντεύξεις Τύπου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Προειδοποίηση Καλλιάνου - Έρχεται νέο κύμα καύσωνα - Πόσο θα διαρκέσει