ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Στους «8» με οδηγό το 1992 η Δανία - «Πάτησε» την Ουαλία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Η Δανία «καθάρισε» 4-0 την Ουαλία και προκρίθηκε στους «8», ανήμερα της συμπλήρωσης 29 ετών από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Στις 26 Ιουνίου 1992, οι Δανοί νικούσαν 2-0 τη Γερμανία κι ολοκλήρωναν ένα θαύμα με την κατάκτηση του Euro.

29 χρόνια αργότερα «σφράγισαν» την παρουσία τους στα προημιτελικά της διοργάνωσης, την οποία ξεκίνησαν ζώντας το σοκ της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν κι μετρώντας ισάριθμες ήττες στα δύο πρώτα ματς.

Οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ ήταν εντυπωσιακοί κόντρα στην Ουαλία, η οποία είχε τις ευκαιρίες της στο πρώτο ημίχρονο. Για περίπου 15 λεπτά είχαν τον έλεγχο, δεν μπόρεσαν όμως να σκοράρουν και τελικά παραδόθηκαν στην ανωτερότητα της Δανίας, η οποία συνεχίζει το παραμύθι της και περιμένει τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία – Τσεχία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Μετά το αρχικό πεντάλεπτο που ανήκε στη Δανία, οι Ουαλοί άρχισαν να επιτίθενται κατά κύματα, δημιουργώντας τελικές και πλησίασαν το 1-0 με τον Μπέιλ στο 10ο λεπτό. Η κίνηση του Χιούλμαντ να μετατρέψει τον Κρίστενσεν από κεντρικό αμυντικό σε αμυντικό χαφ άλλαξε την εικόνα του αγώνα.

Οι Δανοί έσπασαν την πίεση των αντιπάλων τους και με τον Ντόλμπεργκ που πέρασε στην κορυφή της επίθεσης άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό. Ο παίκτης της Νις έκανε το 1-0 με πολύ ωραίο σουτ, ενώ λίγο αργότερα πήγε να σκοράρει με τακουνάκι! Γενικότερα, μετά το γκολ, οι παίκτες του Χιούλμαντ κυριάρχησαν απόλυτα στο ματς και πίεσαν για ένα δεύτερο τέρμα.

Το 2-0 έγινε λίγο μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με σκόρερ ξανά τον Ντόλεμπεργκ! Ο επιθετικός της Δανίας εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ουίλιαμς κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 48'. Οι Σκανδιναβοί έχοντας πλέον «αέρα» δύο τερμάτων έδωσαν την μπάλα στην Ουαλία, η οποία όμως περισσότερο την... ταλαιπώρησε παρά μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για να μπει ξανά στο ματς.

Ως εκ τούτου στο φινάλε οι παίκτες του Ρομπ Πέιτζ παρέδωσαν πνεύμα, με τους Μέλε και Μπρέθγουεϊτ να βρίσκουν άλλα δύο γκολ για το εντυπωσιακό 4-0 της Δανίας. Ο δεύτερος είχε και δοκάρι πριν το 3-0, ενώ στο 90ο λεπτό ο Χάρι Ουίλσον αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Τα γκολ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 375 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 12 θάνατοι σε 24 ώρες, 238 οι διασωληνωμένοι