ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Πανηγυρικά στους «8» η Τσεχία! - Έστειλε σπίτι της την απογοητευτική Ολλανδία (vids)

Euro 2020

Euro 2020: Η Τσεχία έκανε την πρώτη έκπληξη στα νοκ άουτ ματς, καθώς νίκησε 2-0 την Ολλανδία και πήρε εκείνη το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με βάση την εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο της Puskas Arena, βέβαια, μόνο έκπληξη δεν ήταν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Από τη μια ο Γιάροσλαβ Σιλχαβί είδε τους παίκτες του να βγάζουν στο χορτάρι όλα όσα είχε σχεδιάζει κι από την άλλη ο Φραν Ντε Μπουρ είδε τους δικούς του να είναι «φλύαροι» και χωρίς ιδέες. Οι «οράνιε» δεν επιβεβαίωσαν ποτέ την ταμπέλα του φαβορί που «κουβαλούσαν» και τελικά, όπως αποδείχθηκε, τα πάντα κρίθηκαν για εκείνους στο τρίλεπτο 52'-55' με τη χαμένη ευκαιρία του Μάλεν και την αποβολή του Ντε Λιχτ. Από εκεί πέρα, η Τσεχία απλά τελείωσε την εξαιρετική δουλειά που έκανε από το πρώτο λεπτό και στους «8» θα παίξει με τη Δανία στο Μπακού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Όπως ήταν αναμενόμενοι οι Ολλανδοί μπήκαν παίζοντας επιθετικά, αλλά το ίδιο έπραξαν κι οι Τσέχοι, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν να αφήσουν χώρους στην άμυνα. Η ομάδα του Σιλχαβί εγκλώβισε την αντίπαλο της και δεν της επέτρεψε να κάνει το παιχνίδι της, κυρίως γιατί ο Βαϊνάλντουμ ήταν εκτός αγώνα.

Γενικότερα, το πλάνο της απέδωσε εξαιρετικά και κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο 45λεπτο, ενώ αν ο Μπαράκ έκανε καλύτερο σουτ στο 38', τότε θα είχε βρει και το γκολ. Από την άλλη, για την ομάδα του Ντε Μπουρ μόνο ο Ντάμφρις έδειχνε απειλητικός, ενώ σχεδόν όλες οι ευκαιρίες που δημιούργησε αποδείχθηκαν ότι ήταν από αντικανονική θέση κι ως εκ τούτου το VAR δεν θα μετρούσε κάποιο γκολ.

Οι «οράνιε» εμφανίστηκαν ιδιαίτερα «φλύαροι» και χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους και μέσα σε λίγα λεπτά στο δεύτερο μέρος είδαν το ματς να «στραβώνει» για εκείνους. Ο Μάλεν έχασε τεράστια ευκαιρία στο 52', όταν επιχείρησε ανεπιτυχώς να περάσει τον Βάτσλικ σε τετ-α-τετ και στο 55ο λεπτό ο Ντε Λιχτ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, καθώς έδιωξε την μπάλα με το χέρι μετά από λάθος του. Ο παίκτης της Γιουβέντους έγινε ο πρώτος Ολλανδός που αποβάλλεται σε Euro μετά τον Χάιτινχα το 2004!

Η Τσεχία, παίζοντας με παίκτη παραπάνω, πήρε την κατοχή και μολονότι αρχικά έδειξε να δυσκολεύεται να κάνει παιχνίδι, βρήκε γκολ! Συγκεκριμένα, έκανε το 1-0 με τον Χόλες στο 68', μετά από στημένη φάση, στην οποία οι παίκτες του Ντε Μπουρ είχαν τραγική αμυντική λειτουργία. Οι τελευταίοι χωρίς να έχουν άλλη επιλογή ρίσκαραν, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, την ώρα που οι αντίπαλοι τους περίμεναν τη στιγμή τους για να «καθαρίσουν» την πρόκριση. Αυτό έγινε στο 80ο λεπτό, όταν ο Μπαράκ έκλεψε την μπάλα από τον Βαϊνάλντουμ κι ο Σικ έκανε το 2-0, ρίχνοντας τη χαριστική βολή στους «οράνιε».

Τα γκολ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 6χρονος που μπήκε για μπάνιο στη θάλασσα