ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Βέλγιο για κούπα! Πικρό «αντίο» για την πρωταθλήτρια Πορτογαλία (videos)

Euro 2020

Euro 2020: Το Βέλγιο νίκησε 1-0 την πρωταθλήτρια Πορτογαλία και κάνει όνειρα ότι θα είναι αυτό που θα διαδεχθεί την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στην κορυφή της Ευρώπης.

Θα έχουμε νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν το ντέρμπι με γκολ του Τοργκάν Αζάρ κι άφησαν έκτος προημιτελικών την κάτοχο του τροπαίου.

Το Βέλγιο δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του, για την ακρίβεια δεν ήταν καλύτερο από την Πορτογαλία, ωστόσο έδειξε ότι έχει την ποιότητα και τον χαρακτήρα να κερδίζει ακόμα κι έτσι σημαντικά ματς όπως το αποψινό. Ως εκ τούτου, λοιπόν, μπορεί να κάνει όνειρα ότι θα φτάσει ως το τέλος του δρόμου.

Όσο για τους Ίβηρες, δέχθηκαν ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα κι από εκεί και πέρα προσπάθησαν πολύ για να βρουν γκολ ισοφάρισης. Τα έπαιξαν όλα για όλα, είχαν 24 τελικές (ρεκόρ στη διοργάνωση), είχαν και δοκάρι αλλά στάθηκαν και άτυχοι, με αποτέλεσμα να μην σκοράρουν και μοιραία αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Βέλγοι μπήκαν στο ματς με διάθεση να πιέσουν για να οδηγήσουν τους αντιπάλους τους σε λάθος, αλλά οι Πορτογάλοι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Μάλιστα, πήγαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα και μόλις στο 6ο λεπτό έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος είχε κακό τελείωμα μέσα από την περιοχή. Οι παίκτες του Σάντος σταδιακά πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων κι άρχισαν να δημιουργούν τελικές προς την εστία του Κουρτουά, ο οποίος έκανε δύσκολη επέμβαση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο στο 25'. Παράλληλα, η πίεση και τα μαρκαρίσματα τους ήταν τόσο αποτελεσματικά που Λουκάκου και Ντε Μπρόινε έδειχναν τελείως αποκομμένοι.

Στην πρώτη τελική που πήγε εντός εστίας, όμως, το Βέλγιο ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 42ο λεπτό! Ο Τοργκάν Αζάρ έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, ο Ρούι Πατρίτσιο δεν είχε την καλύτερη αντίδραση και ουσιαστικά κόντρα στη ροή του αγώνα οι «κόκκινοι διάβολοι» πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια. Βέβαια, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έχασαν με τραυματισμό τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος χτύπησε στον αστράγαλο μετά από μαρκάρισμα του Παλίνια.

Η Πορτογαλία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, πράγμα όχι πολύ συνηθισμένο επί Φερνάντο Σάντος. Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής έβαλε στο γήπεδο τους Μπρούνο Φερνάντες και Ζοάο Φέλιξ, οι οποίοι βοήθησαν ώστε η ομάδα τους να κυριαρχήσει εδαφικά και να δημιουργήσουν κάποιες τελικές. Το σουτ του Ζότα από το ύψος της περιοχής κι η κεφαλιά του Φέλιξ ήταν οι καλύτερες, ωστόσο η άμυνα του Βελγίου έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση.

Αυτό άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου οι Ίβηρες αύξησαν την πίεση τους, έκλεισαν τους αντιπάλους στην περιοχή τους και πλησίασαν σε δύο περιπτώσεις το γκολ της ισοφάρισης! Ο Κουρτουά έδιωξε με γροθιές την κεφαλιά του Ρούμπεν Ντίας στο 82', ενώ το σουτ του Γκερέιρο ένα λεπτό αργότερα έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του.

Το γκολ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αλεξανδρούπολη: Νεκρός 6χρονος που μπήκε για μπάνιο στη θάλασσα