ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές» - Θέλει διάλογο με την UEFA ο Ανιέλι

European Super League

European Super League: Καμία διάθεση να εγκαταλείψουν το πρότζεκτ της ECL δεν έχουν Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, όπως προκύπτει κι από τα λεγόμενα του Αντρέα Ανιέλι.

Ο πρόεδρος της Γιουβέντους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε ο σύλλογος υπογράμμισε ότι είναι έτοιμος να συνεχίσει τον διάλογο με την UEFA, υπογραμμίζοντας ότι τρέφει ακόμη σεβασμό προς τον πρόεδρο της, Αλεκσάντερ Τσέφεριν.

Την Πέμπτη (1/7), δικαστήριο στην Ισπανία με διέταξε την UEFA να ακυρώσει όλες τις νομικές κυρώσεις που ήθελε να επιβάλει στους συλλόγους. Επίσης, σύμφωνα με το ίδιο δικαστήριο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν μπορεί να λάβει μέτρα, αποκλείοντας τους τρεις συλλόγους από τις διοργανώσεις της, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του Champions League.

Μάλιστα, κατέθεσε και ερώτημα προς το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να καταδείξει, εάν η FIFA και η UEFA παραβιάζουν τους νόμους ανταγωνισμού της ΕΕ, εμποδίζοντας τους συλλόγους στη δημιουργία της European Super League τον περασμένο Μάιο.

«Επαναβεβαιώνω την πρόθεσή μας να κάνουμε έναν διάλογο για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αποτελούν τη βάση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» τόνισε ο Ανιέλι και πρόσθεσε: «Δεν φοβόμαστε τις απειλές και είμαστε βέβαιοι ότι η νομική μας δράση θα οδηγήσει σε ικανοποιητικά αποτελέσματα, αλλά η πραγματική επιτυχία θα ήταν αν πρώτα απ’ όλα επιστρέψουμε σε διάλογο».

Η γνωστοποίηση της δημιουργίας της European Super League, έφερε και μια μεγάλη ρήξη στις σχέσεις του Ανιέλι με τον Τσέφεριν, ο οποίος μάλιστα τον είχε χαρακτηρίσει «φίδι». Ο ισχυρός άνδρας της ιταλικής ομάδας είχε παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου του European Clubs Association (ECA) και τον ρόλο του στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Ο Ανιέλι τόνισε ότι: «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα παίξουμε στο Champions League στη σεζόν 2021/2022. Έχω σεβασμό για τον Τσέφεριν, αλλά όσοι εργάζονται στον επιχειρηματικό κόσμο ξέρουν τι σημαίνει ο σεβασμός στη μη αποκάλυψη μίας συμφωνίας. Οπότε, απ’ τη στιγμή που παραιτήθηκα αμέσως από όλες τις θέσεις μου, πιστεύω ότι έχω ενεργήσει σωστά. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα εξομαλύνει όλες τις παρεξηγήσεις που έχουν συμβεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετακινήσεις: Τι αλλάζει στις 5 Ιουλίου – Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, PCR ή Rapid test στα νησιά