ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Αγγλία που... τρομάζει! Επιστρέφει «σπίτι» για να το σηκώσει (videos)

Euro 2020
AP Images

Euro 2020: Η Αγγλία «διέλυσε» 4-0 την Ουκρανία, προκρίθηκε στους «4» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κι επιστρέφει στο Wembley με στόχο να σηκώσει το τρόπαιο στο «σπίτι» της.

Τα «τρία λιοντάρια» πραγματοποίησαν στη Ρώμη μια άκρως πειστική εμφάνιση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Αντρέι Σεβτσένκο.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έβγαλε... νύχια, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της διοργάνωσης και δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ να κατακτήσει το πρώτο Euro της ιστορίας της. Οι Ουκρανοί είχαν όλη την καλή διάθεση να μην καταθέσουν τα όπλα μολονότι δέχθηκαν γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, ωστόσο μέσα σε τέσσερα λεπτά στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου τα όνειρα του μετατράπηκαν σε εφιάλτες.

Οι Άγγλοι με την εμφάνιση τους έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στη Δανία, την οποία θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό, όσο και στην Ιταλία με την Ισπανία, ότι επιστρέφουν στο Wembley για να σηκώσει την κούπα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Αγγλία φρόντισε με το... καλημέρα στο ματς να δείξει ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και σκόραρε με τον Κέιν, μόλις 3'32'' μετά τη σέντρα. Μάλιστα, αυτό ήταν το γρηγορότερο γκολ σε Euro από το 2004 και το τέρμα του Μάικλ Όουεν κόντρα στην Πορτογαλία. Εκείνο είχε μπει 2'25''. Αξιοσημείωτη φυσικά είναι κι η τρομερή μπαλιά του Στέρλιγνκ, ο οποίος μετά τα τρία γκολ στα τέσσερα προηγούμενα ματς έδωσε και την πρώτη του ασίστ. Η ευκαιρία του Γιάρεμτσουκ στο 17' ήταν μια προειδοποίηση ότι οι Ουκρανοί μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα «τρία λιοντάρια» είχαν τον πλήρη έλεγχο του ματς.

Οι Άγγλοι επέβαλαν το χαμηλό τέμπο που ήθελαν ειδικά από τη στιγμή που βρήκαν από πολύ νωρίς γκολ κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Δεν τα κατάφεραν κι η Ουκρανία έδειξε σε ορισμένες περιπτώσεις ότι δεν θα καταθέσει έτσι απλά τα όπλα. Τα όνειρα των παικτών του Σεβτσένκο, όμως, έσβησαν μέσα σε τέσσερα λεπτά νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ με κλασικό βρετανικό τρόπο μετέτρεψε το εύθραυστο 1-0 σε 3-0, καθώς σημείωσε δύο τέρματα με κεφαλιές, με τον Μαγκουάιρ στο 46' και τον Κέιν στο 50', οι οποίοι μετέτρεψαν σε ασίστ τις σέντρες του Σο. Οι Άγγλοι έκαναν ο,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του Olimpico και σκόραραν και τέταρτο τέρμα, με τον Χέντερσον στο 63ο λεπτό.

Τα γκολ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα (5/7) - Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ