ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αγγλία: Ανοίγουν τα γήπεδα για όλους! - Χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού οι οπαδοί

Πρεμιερ Λιγκ Premier League

Αγγλία: Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό από τις 19 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει και την επιστροφή των οπαδών, εμβολιασμένων ή μη, στα γήπεδα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Times, η πληρότητα των γηπέδων θα είναι στο 100% κι οι φίλαθλοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπουν στο γήπεδο.

Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλα τα σπορ, ανάμεσα τους φυσικά και το ποδόσφαιρο. Δεν έχει ξεκαθαρίσει, βέβαια, το τι σκοπεύουν να κάνουν οι ίδιες οι ομάδες της Premier League και της EFL, αν δηλαδή θα πάρουν κάποια δικά τους έξτρα μέτρα ή όχι, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα και πριν από την έναρξη της σεζόν 2021/22.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Μπόρις Τζόνσον αναμένονται το απόγευμα της Δευτέρας (5/7) κι ουσιαστικά θα γνωστοποιηθεί η επιστροφή στην κανονικότητα για τους Βρετανούς από την 19η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος ακόμα και για άρση του social distancing.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, από τις 15 Ιουλίου τα γήπεδα, κλειστά και ανοικτά, θα μπορούν ξανά να υποδέχονται φιλάθλους αλλά μόνο πλήρως εμβολιασμένους σε μια τακτική εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή που ακολουθείται στην Αγγλία αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη όπου η είσοδος στους αθλητικούς χώρους επιτρέπεται σε όλους.

Άλλωστε, πρόκειται για δικαίωμα κι όχι για «προνόμιο», όπως λανθασμένα έχει «πλασαριστεί» για τους πολίτες, καθώς είναι κάτι κεκτημένο και αποτελεί προσωπική επιλογή και ελευθερία του κάθε πολίτη το αν θα παραβρεθεί σε κάποιο αθλητικό γεγονός. Δεν είναι κάτι που του παρέχει κατ’ εξαίρεση η κυβέρνηση, επειδή επέλεξε να προχωρήσει στον εμβολιασμό του ή μπορεί να του το στερήσει αν δεν επιλέξει να εμβολιαστεί για τον οποιονδήποτε λόγο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στην ίδια πτέρυγα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο παπάς με το βιτριόλι και ο «Artfreak»