ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Η Αγγλία στον τελικό! - Λύγισε τη μαχητική Δανία στην παράταση (videos)

Euro 2020: Η Αγγλία στον τελικό! - Λύγισε τη μαχητική Δανία στην παράταση (videos)

Euro 2020: Η Αγγλία λύγισε τη Δανία στην παράταση με 2-1 (1-1κ.α.) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Τα «τρία λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Κυριακή (11/7) στο Wembley την Ιταλία στον δεύτερο τελικό της ιστορίας τους σε μεγάλη διοργάνωση.

Η πρώτη ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966! Τότε αγωνιζόμενοι εντός έδρας έφτασαν ως την κατάκτηση του τροπαίου! Φέτος, παίζουν και πάλι στο «σπίτι» τους κι ευελπιστούν να κάνουν το ίδιο. Βέβαια, οι «ατζούρι» θα έχουν σίγουρα διαφορετική άποψη. Όσον αφορά στον ημιτελικό, η Δανία έβαλε δύσκολα στην Αγγλία, η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά τελικά πήρε την πρόκριση με ένα γκολ που προήλθε από ένα αρκετά αυστηρό πέναλτι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον κόσμο να δημιουργεί εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ μπήκαν με ενθουσιασμό στο γήπεδο και προσπάθησαν να πάρουν από το ξεκίνημα το πάνω χέρι. Η Δανία, όμως, σταδιακά κατάφερε να τον «απορροφήσει» και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες με τον Ντάμσγκααρντ, ο οποίος είναι αυτός που ουσιαστικά κλήθηκε να παίξει στη θέση του Κρίστιαν Έρικσεν! Ο παίκτης της Σαμπντόρια με μια μαγική εκτέλεση φάουλ στο 30ο λεπτό έκανε το 1-0 για την ομάδα του, σοκάροντας τους Άγγλους.

Τα «τρία λιοντάρια» ανέβασαν την πίεση τους για να βρουν ένα γκολ πριν τη λήξη του ημιχρόνου και τα κατάφεραν, αφού πρώτα ο Σμάιχελ έδιωξε εξ επαφής το πλασέ του Στέρλινγκ στο 38'. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Κέιν έδωσε μια εξαιρετική κάθετη στον Σάκα, ο οποίος έκανε το γύρισμα κι ο Κάιερ πέτυχε αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει προ του Στέρλινγκ.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ κι από στημένες φάσεις και μάλιστα η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε από μια τέτοια στο 55ο λεπτό. Ο Μαγκουάιρ πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά ο Σμάιχελ έκανε ξανά εντυπωσιακή επέμβαση. Η ομάδα του Χιούλμαντ, πάντως, παίζοντας στρωτά στεκόταν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, μολονότι οι τελικές ήταν από την άλλη πλευρά. Η Αγγλία γύριζε την μπάλα πάνω από τη σέντρα, αλλά δεν μπορούσε να μπει στην περιοχή της Δανίας κι ως εκ τούτου δεν άσκησε αφόρητη πίεση, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει κι οι ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση.

Το έξτρα μισάωρο ξεκίνησε με τον Σμάιχελ να κάνει ακόμη μια επέμβαση σε πλάσε του Κέιν, ο οποίος έμελλε τελικά να λύσει τον γόρδιο δεσμό! Ο επιθετικός της Τότεναμ πήρε το... ριμπάουντ μετά το δικό του χαμένο πέναλτι κι έκανε το 2-1 στο 104'. Ένα πέναλτι αρκετά αυστηρό που κέρδισε ο Στέρλινγκ, ο οποίος έκανε ελιγμούς στην περιοχή ανάμεσα σε Μέλε και Γένσεν, έπεσε κάτω κι ο διαιτητής έδωσε παράβαση. Από εκεί και πέρα, οι Άγγλοι πήγαν να «παγώσουν» το ματς, εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των Δανών, οι οποίοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν.

Τα γκολ του αγώνα

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επεισόδιο στο λιμάνι του Πειραιά με κάμεραμαν του ΣΚΑΪ και επιβάτη – Έπεσαν «ψιλές» (vid)