ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κραυγή αγωνίας από την αρχηγό της εθνικής Αφγανιστάν - «Ακούω τα κορίτσια να κλαίνε»

Σάμπναμ Μομπάρεζ
Twitter: @shabnammobarez

Κάλεσμα στη FIFA να σώσει εκείνη και τις συμπαίκτριες της έκανε η αρχηγός της εθνικής ομάδας του Αφγανιστάν, Σάμπναμ Μομπάρεζ.

Στο Αφγανιστάν επικρατεί χάος μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι επιβάλουν τον νόμο της Σαρία, με τις γυναίκες ουσιαστικά να χάνουν κάθε δικαίωμα, μεταξύ αυτών και του να αθλούνται.

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου έβγαλε κραυγή αγωνίας, καλώντας την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να επέμβει και να «σώσει» τόσο την ίδια όσο και τις συμπαίκτριες της.

«”Είσαι καλά;”, η συμπαίκτρια μου στο Αφγανιστάν: “Όχι δεν είμαι – Ξέρω ότι θα ψάξουν να με βρουν σύντομα, μπορείς να με βοηθήσεις;” Θα απαντήσει στην έκκλησή μου; Πρέπει να λάβει δράση για τις συμπαίκτριές μου», ήταν το μήνυμα της στα social media.

Αφγανιστάν
Το ποστάρισμα της αρχηγού της εθνικής ομάδας του ΑφγανιστάνTwitter: @shabnammobarez

Η Μομπάρεζ, η οποία ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, ανέφερε επίσης σε συνέντευξη της στην Tribuna Expresso ότι: «Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το ποδόσφαιρο για ν' αποκτήσουμε φωνή, τώρα όμως η δημοσιότητα είναι πρόβλημα. Είναι πιο εύκολο να τις βρουν και να τις σκοτώσουν. Όταν μιλάμε μέσω WhatsApp ακούω τα κορίτσια να κλαίνε. Φοβούνται για τις ζωές τους. Δεν ξέρουν τι μπορεί να συμβεί αύριο. Κρύβονται, η ομοσπονδία έχει εξαφανιστεί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος