ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική ομάδα: «Μπορούμε να προκριθούμε στο Μουντιάλ» λέει ο Φαντ Σχιπ – Η έκπληξη στις επιλογές του

Εθνική ομάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα μπορεί να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Μουντιάλ 2022 εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαντ Σχιπ.

Ο Ολλανδός προπονητής με την ευκαιρία της επιλογής των διεθνών παικτών για τους αγώνες κόντρα στην Ελβετία (1/9 - 21:45, Βασιλεία, φιλικός), το Κόσοβο (5/9 - 21:45, Πρίστινα, European Qualifiers) και τη Σουηδία (8/9 - 21:45, ΟΑΚΑ, European Qualifiers), αναφέρθηκε στο «πλάνο Κατάρ».

Αναλυτικά όσα είπε...

«Η Εθνική Ομάδα επιστρέφει για μία σειρά σημαντικών αγώνων, οι οποίοι εντάσσονται στο “πλάνο Κατάρ” και στην προοπτική της συμμετοχής της Ελλάδας σε τελική φάση διεθνούς διοργάνωσης ύστερα από οκτώ χρόνια αποχής.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δουλέψουμε και πάλι με τους παίκτες και κυρίως που επανέρχονται οι φίλαθλοι στις εξέδρες, καθώς στην Ελλάδα απολαύσαμε τελευταία φορά την υποστήριξη του κόσμου πριν από σχεδόν δύο χρόνια.

Οι αγωνιστικοί στόχοι μας είναι σαφείς και αισιοδοξώ ότι θα τους πετύχουμε, παρά τις αντικειμενικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε και έχουν αποτυπωθεί, δυστυχώς, στα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις.

Επιπρόσθετα, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις απουσίες σημαντικών παικτών λόγω τραυματισμών, τα στενά περιθώρια επιλογής ποδοσφαιριστών από τις ομάδες της Super League 1, αλλά και το γεγονός ότι αυτή η περίοδος, λόγω μετεγγραφών, δεν είναι ευνοϊκή ούτε για κάποιους διεθνείς που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού.

Παρ’ όλα αυτά, επαναλαμβάνω πως αισιοδοξώ για την έκβαση των αγώνων εναντίον της Ελβετίας, του Κοσόβου και της Σουηδίας, δεδομένης της αφοσίωσης που δείχνουν οι παίκτες μας όποτε καλούνται να παίξουν για την Εθνική Ομάδα και ιδίως των δυνατοτήτων τους, οι οποίες μπορούν να τους δώσουν το δικαίωμα να προκριθούμε στο Μουντιάλ 2022».

«Βάπτισμα του πυρός» για τον Γιάννη Παπανικολάου

papanikolaou.jpg
Ο κυπελλούχος Πολωνίας, Γιάννης Παπανικολάου έλαβε την παρθενική του κλήση στην εθνική ομάδων των ανδρών

Στις κλήσεις για τα τρία ματς που ακολουθούν ο Φαντ Σχιπ επιφύλασσε μια έκπληξη καθώς την παρθενική του κλήση στη «γαλανόλευκη» έλαβε ο Γιάννης Παπανικολάου, ο οποίος κατέκτησε το κύπελλο Πολωνίας με τη Ρακόφ Τσεστόχοβα. Επίσης, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιστρέφουν οι Ρέτσος και Βρουσάι, ενώ εκτός έμεινε ο Γιώργος Γιακουμάκης, όπως κι οι τραυματίες Πέλκας, Φορτούνης και Μπακάκης.

Οι ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση του ομοσπονδιακού τεχνικού είναι οι εξής:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Σωκράτης Διούδης, Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κώστας Μαυροπάνος, Γιώργος Τζαβέλλας, Δημήτρης Γιαννούλης, Κώστας Τσιμίκας, Λεονάρτνο Κούτρης, Κάρλος Ζέκα, Κώστας Γαλανόπουλος, Παναγιώτης Ρέτσος, Τάσος Μπακασέτας, Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μανώλης Σιώπης, Μάριος Βρουσάι, Γιώργος Μασούρας, Ταξιάρχης Φούντας, Δημήτρης Λημνιός, Χρήστος Τζόλης, Πέτρος Μάνταλος, Βαγγέλης Παυλίδης, Τάσος Δουβίκας.

Η αποστολή της εθνικής ομάδας συγκεντρώνεται την Δευτέρα 30 Αυγούστου, οπότε είναι προγραμματισμένη μία προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά (18:30).

Την επόμενη ημέρα και ώρα 11:00 η αποστολή της Εθνικής μεταβαίνει στην Βασιλεία, όπου η προπόνηση στο St. Jakob-Park θα διεξαχθεί στις 18:00 και η επίσημη συνέντευξη Τύπου στις 17:15 (τοπική).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.273 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 42 νεκροί σε 24 ώρες, στους 332 οι διασωληνωμένοι