ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Λάμψη, δόξα και πάνω από 2 δισεκατομμύρια! - Ποσά που «ζαλίζουν» μοιράζει η UEFA

Champions League
Intime

Champions League: Η φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ξεκινούν με την UEFA να μοιράζει «τρελά» λεφτά στις 32 ομάδες.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα δώσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια (2,022) ευρώ, ποσό που είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο (βλ. 1,950).

Πιο αναλυτικά, η κάθε μια από τις ομάδες που θα αγωνιστεί στους ομίλους θα λάβει 15.640.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να αυξηθεί κατά 2,8 εκατ. ευρώ με κάθε νίκη και κατά 930.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία.

Η πρόκριση στους «16» δίνει 9,6 εκατομμύρια ευρώ, η είσοδος στα προημιτελικά 10,6 εκατομμύρια ευρώ, η παρουσία στα ημιτελικά 12,5 εκατομμύρια ευρώ και η πρόκριση στον τελικό 15,5 εκατομμύρια, ενώ ο πρωταθλητής Ευρώπης θα βάλει επιπλέον στα ταμεία του 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το μεγαλύτερο ποσό που μπορεί να λάβει μία ομάδα, η οποία θα κατακτήσει το Champions League, είναι 85,14 εκατομμύρια ευρώ, από τα 82,45 εκατ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη τριετία.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η UEFA έχει έναν συντελεστή κατάταξης που λαμβάνει υπόψη τα τελευταία 10 χρόνια κάθε ομάδας, προκειμένου να διανείμει ποσό 600,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το εκτιμώμενο διαθέσιμο ποσό για το pool market θα φτάσει τα 300,3 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί βάσει της αναλογικής αξίας κάθε τηλεοπτικής αγοράς που εκπροσωπείται από τους συλλόγους που συμμετέχουν στο Champions League (από τη φάση των ομίλων και μετά) και κατανέμεται μεταξύ των συμμετεχόντων ομάδων από κάθε ομοσπονδία.

Το αποψινό πρόγραμμα

Champions League
Το πρόγραμμα της Τρίτης (14/9)uefa.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι - Αρχίζει η δίκη: Η Ιωάννα αντιμετωπίζει την Έφη στα δικαστήρια

Apple: Eπείγουσα ενημέρωση λογισμικού μετά την ανακάλυψη κακόβουλου λογισμικού «μηδενικού κλικ»

Κορονοϊός - Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρός εισαγγελέας ο οποίος είχε πέσει σε κώμα μετά τον εμβολιασμό