ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Επιστρέφουν οι όρθιοι θεατές μετά από 27 χρόνια! (video)

Πρεμιερ Λιγκ Premier League
AP Images

Premier League: Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα επιτρέπει την παρουσία όρθιων φιλάθλων στους αγώνες.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ισχύ τόσο για τα ματς της Premier League, όσο και γι’ αυτά της Championship.

Οι αρμόδιες αρχές μετά την τραγωδία του Χίλσμπορο, όπου έχασαν τη ζωή τους 97 άτομα αποφάσισαν από τη σεζόν 1994/95 κι έπειτα να είναι υποχρεωτικό η παρουσία μόνο καθήμενων οπαδών στα ματς των δύο μεγάλων κατηγοριών.

Η νέα κατάσταση αναμένεται να δοκιμαστεί από την 1η Ιανουαρίου, αφού η βρετανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην SGSA να κάνει τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία αδειοδοτημένων χώρων για όρθιους. Οι σύλλογοι θα έχουν προθεσμία έως τις 6 Οκτωβρίου για να υποβάλουν σχετική αίτηση.

«Ήμασταν σαφείς ότι θα συνεργαστούμε με φιλάθλους και συλλόγους για την εισαγωγή ασφαλών χώρων όρθιων φιλάθλων σε γήπεδα ποδοσφαίρου, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα εγκατάσταση θα είχε θετικό αντίκτυπο στην ασφάλεια του πλήθους» δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλστον και συμπλήρωσε...

«Με την ανεξάρτητη έρευνα να έχει πλέον ολοκληρωθεί, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να σημειώσουμε πρόοδο. Ανυπομονώ να ακούσω από τους συλλόγους που επιθυμούν να είναι μέρος του προγράμματος».

Οι σύλλογοι θα πρέπει να πληρούν ορισμένα κριτήρια για να λάβουν έγκριση, συμπεριλαμβανομένης της «απαραίτητης υποδομής» τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου τους, και να επιτρέπουν στους φιλάθλους να κάθονται ή να στέκονται όρθιοι με τα καθίσματα να μην είναι κλειδωμένα.

Οι αδειοδοτημένοι χώροι για όρθιους δεν πρέπει επίσης να επηρεάζουν τα πρότυπα προβολής ή άλλους φιλάθλους, συμπεριλαμβανομένων των φιλάθλων με ειδικές ανάγκες, μεταξύ άλλων μέτρων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο φονικό στη Ρόδο: Σκότωσε την πρώην του και αυτοκτόνησε – Τι γράφει στο σημείωμα που άφησε

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ιωάννα Μαλέσκου: Ξέσπασε για το «κόψιμο» της εκπομπής της - Η απάντηση στην Καινούργιου