ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν! Που θα δείτε το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (videos+photos)

ΠΑΟΚ ΑΕΚ SUPER LEAGUE
Intime

Super League: Η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στη μάχη του τίτλου έφτασε, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν για 171η φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τις δύο πρώτες τους συναντήσεις να καταγράφονται προπολεμικά.

Η παρθενική τους συνάντηση σε επίπεδο Α’ εθνικής έγινε στο γήπεδο της Τούμπας στις 13 Δεκεμβρίου του 1959, με την «Ένωση» να αναδεικνύεται νικήτρια με 2-1. Αυτό ήταν το πρώτο από τα συνολικά 14 «διπλά» στα ματς που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μετρά 31 νίκες, ενώ 23 ματς αναδείχθηκαν ισόπαλα.

Οι δυο «Δικέφαλοι», όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, έχουν πλούσια ιστορία, από την οποία προκύπτουν πολλές ιστορίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ματς που έγινε τον Μάιο του 1976, όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 την ΑΕΚ και «σφράγισε» το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Επίσης, οι γηπεδούχοι έχουν χτίσει στα τελευταία ματς και μια άκρως θετική παράδοση κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Συγκεκριμένα, παραμένουν χωρίς ήττα στα τελευταία εφτά σερί ματς, μετρώντας τέσσερις νίκες και τρία ισοπαλίες.

Την αναμέτρηση θα σφυρίξει ο Πάολο Βαλέρι, ο οποίος προσθέτει το όνομα του στη λίστα με τους ξένους διαιτητές που έχουν διευθύνει ένα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Μάλιστα, είναι ο τρίτος Ιταλός, καθώς είχαν προηγηθεί οι Λιόνι και Ντι Μπέλο κι ο 11ος συνολικά.

Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ είναι προγραμματισμένη για το βράδυ της Κυριακής (26/9) στις 20:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime

Οι αποστολές των ομάδων

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Η αποστολή του ΠΑΟΚTwitter: @PAOK_FC
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Η αποστολή της ΑΕΚTwitter: @AEK_FC_OFFICIAL

Οι δηλώσεις

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Λευτέρης Λύρατζης (ΠΑΟΚ)

Ντάρκο Γέβτιτς (ΑΕΚ)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.