ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θλίψη στη αγγλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ, Ρότζερ Χαντ

Θλίψη στη αγγλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο θρύλος της Λίβερπουλ, Ρότζερ Χαντ

Στο πένθος βυθίστηκε το αγγλικό ποδόσφαιρο, καθώς τη Δευτέρα (27/9) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1966, Ρότζερ Χαντ.

Ο Χαντ σημείωσε τρία γκολ στο Μουντιάλ του 1966, ενώ υπήρξε και κορυφαίος σκόρερ της Λίβερπουλ με 285 γκολ σε 492 συμμετοχές, μέχρι που ο Ίαν Ρας «έσπασε» το ρεκόρ το 1992.

Ο Άγγλος επιθετικός βοήθησε τους «κόκκινους» να κατακτήσουν δύο πρωταθλήματα και το πρώτο FA Cup της ιστορίας τους τη σεζόν 1964/65. Μάλιστα, είχε σκοράρει και στον τελικό με αντίπαλο τη Λιντς.

Επίσης, με 244 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα παραμένει μέχρι και σήμερα στην κορυφή της λίστας, με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου του Μερσεϊσάιντ. Η απώλεια του Χαντ ήρθε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του πρώην συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας, Τζίμι Γκριβς, σε ηλικία 81 ετών.

«Η Λίβερπουλ πενθεί για τον θάνατο του θρυλικού πρώην παίκτη Ρότζερ Χαντ. Λόγω των επιτευγμάτων του, τού απονέμήθηκε η τιμητική διάκριση του ιππότη και θα είναι για πάντα γνωστός ως «Σερ Ρότζερ» από τους υποστηρικτές του συλλόγου», ανέφερε η ανακοίνωση της Λίβερπουλ, ενώ ο προπονητής της, Γιούργκεν Κλοπ, τόνισε: «Ο Ρότζερ Χαντ δεν έρχεται δεύτερος για κανέναν όσον αφορά τη σημασία του στην ιστορία της Λίβερπουλ, αυτό είναι ξεκάθαρο. Το να είναι ο σκόρερ-καταλύτης στην ομάδα του Σάνκλι και στη συνέχεια να κατακτά αυτούς τους πολύτιμους τίτλους πρωταθλήματος και το Κύπελλο Αγγλίας τον βάζει σε μια ομάδα θρύλων της Λίβερπουλ που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του συλλόγου που είμαστε σήμερα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια και σουγιάδες έξω από ΕΠΑΛ - 2 τραυματίες

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;