ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Καλώς ήρθε το πετροδόλαρο! Οι Σαουδάραβες πήραν τη Νιουκάστλ, στους δρόμους ο κόσμος

Νιουκάστλ
AP Images

Premier League: Νέα εποχή για τη Νιουκάστλ, καθώς η λίγκα ενέκρινε την εξαγορά της από επενδυτικό fund Σαουδαράβων έναντι 305.000.000 λιρών.

Ο αγγλικός σύλλογος αλλάζει χέρια μετά από 14 χρόνια, με τον Μάικ Άσλεϊ να αποχωρεί και τον κόσμο της ομάδας να βγαίνει στους δρόμους για να πανηγυρίσει, για το γεγονός ότι οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις είχαν τελικά αίσιο τέλος.

Η Νιουκάστλ σε ανακοίνωση της αναφέρει: «Ένας επενδυτικός όμιλος με επικεφαλής το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, που περιλαμβάνει επίσης τις PCP Capital Partners και RB Sports & Media, ολοκλήρωσε την εξαγορά του 100% των Newcastle United Limited και Newcastle United Football Club Limited από την St. James Holdings Limited».

Ο νέος εκτελεστικός πρόεδρος του συλλόγου, Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, ανέφερε από την πλευρά του ότι: «Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που γίναμε οι νέοι ιδιοκτήτες της Νιούκαστλ, ενός εκ των διασημοτέρων συλλόγων στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Ευχαριστούμε τους οπαδούς του Νιούκαστλ για την εξαιρετικά πιστή υποστήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί τους».

Οι φίλοι της Νιουκάστλ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή σελίδας, καθώς πίεσαν σε μεγάλο βαθμό με τον τρόπο τους και με το άκουσμα της ευχάριστης είδησης εκατοντάδες βρέθηκαν έξω από το «St James' Park» (έδρα της ομάδας) για να πανηγυρίσουν.

Άλλωστε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Daily Mail», η συμφωνία αυτή κάνει τις «καρακάξες» αυτόματα έναν από τους πλουσιότερους συλλόγους στον πλανήτη. Αξίζει απλά να αναφέρουμε ότι η περιουσία του νυν ιδιοκτήτη τους εκτιμάται ότι είναι 10 φορές πιο μεγάλη από εκείνη του ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο τραγουδιστής Πασχάλης

Κακοκαιρία Αθηνά: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Παρασκευή -Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές

Νίκος Χαρδαλιάς: Οι φωτογραφίες που εξόργισαν τους Τούρκους - «Πήγε σε υπό κατοχή νησιά μας»