ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γεωργία - Ελλάδα 0-2: Πολύ σκληρή για να «πεθάνει» η Εθνική! «Τελικός» με Σουηδία την Τρίτη (12/10)

Γεωργία - Ελλάδα
Intime

Εθνική ομάδα: Με δύο γκολ μετά το 89ο λεπτό, η Ελλάδα απέδρασε με τη νίκη (2-0) από τη Γεωργία και πάει στη Σουηδία για να παίξει έναν «τελικό» για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2022.

Η Ελλάδα πήγε στη Γεωργία με μοναδικό στόχο το «τρίποντο», ζορίστηκε από την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων κι εκεί που έδειχναν όλα χαμένα… αναστήθηκε από το VAR και πέτυχε δύο τέρματα μετά το 89ο λεπτό.

Η νίκη ήρθε μετά κόπων και βασάνων, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι… ήρθε και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι ακόμα «ζωντανό» στη μάχη της πρόκρισης στο Κατάρ.

Γεωργία - Ελλάδα 0-2
Οι σκόρερ του Γεωργία - Ελλάδαuefa.com

Η Εθνική αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να «πεθάνει» στο Μπατούμι κι έτσι κέρδισε το δικαίωμα να πάει την ερχόμενη Τρίτη (12/10) στη Σουηδία και να δώσει έναν «τελικό» για τη δεύτερη θέση.

Ουσιαστικά, τα πάντα κρίθηκαν σε μια φάση, στο πέναλτι που καταλόγισε ο Ντονάτας Ρούμσας, ο οποίος γύρισε τη φάση πίσω μετά την υπόδειξη του VAR για χέρι του Γκορμπελίτζε. Ο Τάσος Μπακασέτας το μετέτρεψε σε γκολ, για να έρθει ο Δημήτρης Πέλκας στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων για να «σφραγίσει» το «τρίποντο».

Η εξέλιξη του ματς

Η Εθνική είχε καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος και στιγμές που θα μπορούσε να είχε μπει μπροστά στο σκορ. Το γκολ του Παυλίδη ακυρώθηκε σωστά μετά την παρέμβαση του VAR, ενώ οι διεθνείς βρέθηκαν κοντά στο 1-0 και στη φάση με την κεφαλιά του Τζαβέλλα, όπου είναι… οριακή και δεν είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή ή όχι. Γενικότερα, οι παίκτες του Φαντ Σχιπ έδειξαν στο πρώτο μέρος ότι θα μπορούσαν να σκοράρουν, αλλά παράλληλα η Γεωργία ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

Μετά την ανάπαυλα, το ματς απέκτησε αργό τέμπο, με τους γηπεδούχους να είναι οργανωμένοι στην άμυνα. Οι διεθνείς είχαν την μπάλα, αλλά έδειχναν εγκλωβισμένοι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Γεωργιανών, με αποτέλεσμα να υποπέσουν σε λάθος μεταβιβάσεις. Όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο η Εθνική μεγάλωνε την πίεση της, κάτι που μεταφράστηκε σε τελικές (11-1 υπέρ της), αλλά όχι σε ουσία, καθώς δεν απειλούσε.

Εκεί που όλα έδειχναν χαμένα για την Ελλάδα, ήρθε το… VAR να της δώσει και πάλι ζωή! Οι υπεύθυνοι του ειδοποίησαν τον ρέφερι, Ντονάτας Ρούμσας, ο οποίος υπέδειξε το πέναλτι σε χέρι του Γκορμπελίτζε. Ο Μπακασέτας το μετέτρεψε σε γκολ για το 1-0, με τον Πέλκα να «σφραγίζει» το «τρίποντο» με τέρμα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Κοτσολάβα, Ντβάλι, Γκλορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (90’+2’ Νταβιτασβίλι), Λομπανίτζε (90’+2’ Κβιλιτάια), Τσακβεντάτζε (60’ Γκβίλια), Κβαρατσκέλια, Μικετάντζε (60’ Οκριασβίλι).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαντ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Σιώπης (85’ Μάνταλος), Μπουχαλάκης, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Μασούρας (78’ Τζόλης), Παυλίδης (46’ Πέλκας).

Το φιλμ του αγώνα

Το γκολ του Παυλίδη που δεν μέτρησε

Οι διεθνείς «φώναξαν» ότι η μπάλα πέρασε τη γραμμή

Η επέμβαση του Βλαχοδήμου

Καθοριστική παέμρβαση του Μαυροπάνου

Ο Μπασέτας λύτρωσε την Εθνική

Ο Πέλκας «σφράγισε» τη νίκη

Pre - Game

Οι 11άδα της Εθνικής

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Αθηνών - Λαμίας: Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Σάκη

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Αθηνά» το Σαββατοκύριακο

Μαρία Πολύζου: Συγκλονίζει η μαραθωνοδρόμος - «Με βίαζε ο πατέρας μου από τα 11»