ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου

Το 1992-93 ήταν μία ιστορική χρονιά για το αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Ήταν τότε που δημιουργήθηκε το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, η αγγλική Πρέμιερ Λιγκ. Ο πρώτος τίτλος (όπως και ο δεύτερος) πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που είχε αρχίσει να χτίζει τη δική του αυτοκρατορία με μεγάλη επιτυχία.

Τότε βέβαια οι φίλοι του Στοιχήματος και να θέλαν να παίξουν για νικητή τη Γιουνάιτεντ δε θα μπορούσαν καθώς ο online στοιχηματισμός δεν υπήρχε. Σε αντίθεση με τώρα που τα δεδομένα έχουν αλλάξει, ειδικά και μετά το νέο Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια που δίνει μόνιμες άδειες σε Εταιρείες Στοιχήματος. Δείτε ποιες είναι οι 15 Νόμιμες Online Στοιχηματικές εταιρείες, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο πιο πάνω.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω λοιπόν, αποφασίσαμε να βρούμε και θυμηθούμε μαζί σας την κορυφαία 11άδα της πρώτης Πρέμιερ Λιγκ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Οι αναμνήσεις είναι πάντα γλυκές και μας ταξιδεύουν νοσταλγικά σε χρόνια όπου μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο. Ας δούμε λοιπόν την κορυφαία 11άδα μία προς μία θέση.

Τερματοφύλακας: Πίτερ Σμάιχελ

Ο τεράστιος Δανός ήταν σημείο αναφοράς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών, σίγουρα μέσα στους 10 κορυφαίους. Έχει μεγάλο μερίδιο στις επιτυχίες των κόκκινων διαβόλων.

Δεξιός αμυντικός: Ντέιβιντς Μπάρνσλεϊ

Έκανε 253 εμφανίσεις με την ΚΠΡ, εκεί όπου έζησε τα καλύτερα του χρόνια από το 1989 μέχρι και το 1998. Η χρονιά ήταν εξαιρετική για εκείνον στο δεξί άκρο της άμυνας των Ρέιντζερς.

Κεντρικός αμυντικός: Πολ ΜακΓκραθ

Καθιερώθηκε στη Γιουνάιτεντ αλλά δεν ήταν εκεί για να πανηγυρίσει το πρώτο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Φέργκιουσον είχε καθαρίσει πολλές από τις παλιές καραβάνες όταν ανέλαβε και εκείνη η σεζόν τον βρήξε στην Άστον Βίλα, με την οποία έπαιξε συνολικά 253 ματς και έκανε μία δεύτερη καριέρα.

Κεντρικός αμυντικός: Γκάρι Πάλιστερ

O Σερ Άλεξ τον πίστεψε, τον έφερε στο Ολντ Τράφορντ και τον καθιέρωσε για μία δεκαετία στο κέντρο της άμυνας. Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ο Σκωτσέζος τεχνικός ήξερε πάντα πως να φτάνει τους παίκτες του στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Tόνι Ντορίγκο: Αριστερός αμυντικός

Ο Αυστραλός αμυντικός έκανε καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ, ουσιαστικά σε τρεις ομάδες. Ξεκίνησε από τη Βίλα, πήγε στην Τσέλσι και η χρονιά της Πρέμιερ Λιγκ τον βρήκε στη Λιντς, εκεί όπου έζησε και τα καλύτερα του χρόνια.

Δεξιός μέσος: Γκάρι Σπιντ

Ηγετική μορφή της Λιντς, όπου σε 248 ματς σκόραρε 39 φορές. Ακολούθησαν οι Έβερτον, Νιούκασλ, Μπόλτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Κατόπιν έγινε προπονητής. Ο θάνατος του ήταν τραγικός αφού αυτοκτόνησε στις 27 Νοεμβρίου 2011, όταν και βρέθηκε απαγχονισμένος στο γκαράζ του σπιτιού του.

Κεντρικός μέσος: Ρόι Κιν

Δεν ήθελες να τα βάλεις μαζί του. Ο Ιρλανδός ήταν ο αρχηγός που ήθελε ο Σερ Άλεξ, ήταν αυτός που εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο το mentality που απέκτησαν οι κόκκινοι διάβολοι με τον Φέργκιουστον στον πάγκο. Από το 1993 στη Γιουνάιτεντ μέχρι το 2005, στην πρώτη του χρονιά πήρε και τον τίτλο ερχόμενος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Κεντρικός μέσος: Πολ Ινς

To 8άρι δίπλα και λίγο πιο μπροστά από τον Κιν. Ο Ινς ήξερε πολύ μπάλα για να το πούμε στη γλώσσα της αλάνας. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τη Γιουνάιτεντ πήγε στην Ίντερ, όταν οι Άγγλοι δεν έβρισκαν και εύκολα τον δρόμο προς το εξωτερικό. Ακολούθησε και η Λίβερπουλ, ενώ είχε και 53 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας.

Αριστερός μέσος: Ράιαν Γκιγκς

Τεράστιος παίκτης, πολλά προσωπικά προβλήματα όπως αποδείχτηκε μετά. Ας μείνουμε στο καθαρά ποδοσφαιρικό κομμάτι. Έκανε φανταστικά πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Έπαιξε 672 ματς με τη Γιουνάιτεντ, δεν έπαιξε σε καμία άλλη ομάδα στην καριέρα του. Σκόραρε 114 φορές, είχε περισσότερες ασίστ, ενώ δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το σλάλομ κόντρα στην Άρσεναλ.

Επιθετικός: Άλαν Σίρερ

Τεράστιος στράικερ. Ο Σίρερ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σαουθάμπτον. Η πρώτη χρονιά της Πρέμιερ Λιγκ τον βρήκε στην Μπλάκμπερν. Με τα ρόδα έβαλε 112 γκολ σε 138 ματς! Κατέκτησε και μία φορά την Πρέμιερ Λιγκ (στην τρίτη της σεζόν). Μετά έφυγε για την αγαπημένη του Νιούκασλ, όπου σκόραρε 148 γκολ σε 303 παιχνίδια.

Επιθετικός Ίαν Ράιτ

Μεγάλη μορφή της Άρσεναλ. Ο Ράιτ ήταν ο ορισμός του παίκτη που ήθελε υποψία φάσης για να κάνει γκολ. Σε 221 ματς με τους κανονιέρηδες βρήκε δίχτυα 128 φορές! Συμπλήρωσε το κορυφαίο επιθετικό δίδυμο με τον Άλαν Σίρερ στην πρώτη χρονιά της Πρέμιερ Λιγκ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» - Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»