ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Το πρότζεκτ είναι ζωντανό! Το νέο πλάνο χωρίς «κλειστά» συμβόλαια είναι εδώ

European Super League
AP Images

European Super League: Η UEFA κέρδισε μια μάχη, όχι τον «πόλεμο» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς οι υπεύθυνη της ESL είναι αποφασισμένοι να υλοποιήσουν το  πρότζεκτ τους.

Η πρώτη προσπάθεια δεν στέφθηκε με επιτυχία, για την ακρίβεια ήταν μια παταγώδης αποτυχία, ωστόσο η European Super League επανέρχεται με αναθεωρημένο πλάνο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το εβδομαδιαίο γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό Wirtschaftswoche, το νέο πλάνο που επεξεργάζονται οι εμπνευστές της νέας λίγκας περιλαμβάνει δύο πρωταθλήματα 20 ομάδων και κυρίως δεν υπάρχουν «κλειστά» συμβόλαια.

Το γεγονός ότι το νέο σχέδιο εισάγει το κριτήριο της αθλητικής αξίας, αφού η διοργάνωση θα είναι 100% ανοικτή για όλες τις ομάδες, ενδεχομένως να αλλάξει τα δεδομένα. «Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η προτεινόμενη μορφή της European Super League καταργεί την έννοια των “μόνιμων μελών” και είναι ανοιχτή σε ευρωπαϊκούς συλλόγους», αναφέρει το έγγραφο που διέρρευσε και περιλαμβάνεται στο ρεπορτάζ του γερμανικού περιοδικού.

Στην ESL περιμένουν, πλέον, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο να αποφανθεί για το ερώτημα που έθεσε το δικαστήριο της Μαδρίτης, σχετικά με την κυρίαρχη UEFA θέση στην διοργάνωση των ηπειρωτικών τουρνουά. Σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης, τότε οι τρεις σύλλογοι που δεν εγκατέλειψαν το πρότζεκ, ήτοι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης κι η Γιουβέντους, θα είναι σε θέση να το επαναλάβουν τα σχέδια τους χωρίς να φοβούνται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις.

European Super League
Το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Wirtschaftswochewiwo.de

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο «κοινωνικό μέρισμα»: «Κλειδώνουν» οι αποφάσεις - Ποιοι θα το λάβουν

Η Λάρισα θα γίνει Αλγερία και η Πάτρα... Καραΐσαλι της Τουρκίας - Κλιματική αλλαγή

J2US: Ποιο ζευγάρι αποχώρησε - Ο ρόλος - έκπληξη της Κατερίνας Καινούργιου και οι δύο καλεσμένοι