ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένοχο έκρινε η εισαγγελέας τον Μπενζεμά για τον εκβιασμό στον Βαλμπουενά

Ματιέ Βαλμπουενά
AP Images

Ο Καρίμ Μπενζεμά κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση εκβιασμού στον Ματιέ Βαλμπουενά από την εισαγγελέα Σεγκολέν Μαρέ, η οποία πρότεινε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για τον «σταρ» της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (21/10) η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση του Γάλλου μέσου του Ολυμπιακού.

Ο Μπενζεμά κρίθηκε ένοχος, με την εισαγγελέα, Σεγκολέν Μαρέ να προτείνει ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε η Μαρέ: «Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε". Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο στράικερ τη Ρεάλ είχε "εξουσία", δεν "έβαλε μαχαίρι στο λαιμό του Βαλμπουενά", όμως τον συμβούλευσε να "πάρει τη σωστή απόφαση”».

Επίσης, ζήτησε την ενοχή και των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση και την τιμωρία τους με ποινές από 18 μήνες με αναστολή έως τετραετή φυλάκιση.

Ο δικηγόρος του Βαλμπουενά είχε ζητήσει νωρίτερα 150.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς όπως υπογράμμισε: «Μέσα σε μία νύχτα, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, έχασε τα πάντα».

Η οριστική απόφαση του Δικαστηρίου των Βερσαλλιών για την υπόθεση είναι πολύ πιθανό να γνωστοποιηθεί την Παρασκευή (22/10).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκάγκα - Κορονοϊός: Ο χάρτης των νοσηλειών στη Μακεδονία – Τα ποσοστά σε εμβολιασμένους και μη

Καιρός - Αρναούτογλου: Καρέ - καρέ η εξέλιξη μέχρι την 28η Οκτωβρίου - Η μακροπρόθεσμη τάση (vid)

Δεν ξεχνώ: Έργα και Ημέρες του Γιώργου Παπανδρέου – Επεισόδιο 1