ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκαν Παναθηναϊκός και… Super League – Δείτε τα highlights (vids)

Κύπελλο Ελλάδας
Intime

Κύπελλο Ελλάδας: Δείτε τα highlights από τις αναμετρήσεις της 5ης φάσης της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδράσει από το Περιστέρι με την πρόκριση, πανηγυρίζοντας μάλιστα το πρώτο «διπλό» από την 6η Φεβρουαρίου!

Οι «πράσινοι» πήραν νίκησαν 1-0 τον Ατρόμητο, χάρη σε τέρμα του Καρλίτος, ο οποίος έφτασε τα εννιά τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις! Το προηγούμενο «διπλό» είχε έρθει και πάλι στο Περιστέρι (3-2 τον Ατρόμητο) πριν από 8,5 μήνες, ενώ από τότε μεσολάβησαν 12 εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη.

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν ο σκόρερ, αλλά κορυφαίος για το «τριφύλλι» ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος έδωσε την ασίστ, ενώ από εκείνον ξεκίνησαν σχεδόν όλες οι καλές ενέργειες της ομάδας του. Από την άλλη, ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να νικήσει σε ακόμα ένα ματς, αλλά έδειξε κάποια ενθαρρυντικά στοιχεία, ενώ κρατάει σίγουρα και την εξαιρετική εμφάνιση του Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Στην Πάτρα, σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι των γηπεδούχων, ο Παναιτωλικός νίκησε 2-1 την Παναχαϊκή και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου ήταν καλύτεροι και μολονότι η αξιόμαχη ομάδα της Γ' εθνικής ισοφάρισε (με τον Παπαχρονόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε στη συγκεκριμένη φάση), κατάφεραν να βρουν το γκολ πρόκρισης με τον Βέργο στο 74'.

Ο Βόλος νίκησε 3-1 στην έδρα του Πανσερραϊκού σε ένα ματς που είχε καλό και γρήγορο ρυθμό, συνεχίζοντας έτσι το «ταξίδι» του στη φετινή διοργάνωση. Οι φιλοξενούμενοι είδαν την ομάδα του Σερρών να ισοφαρίσει άμεσα, αλλά στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της, για να φτάσουν στην επικράτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2-1 του Βόλου έγινε με ένα απίστευτο αυτογκόλ του Δημητρίου. Όπως συνέβη και σε άλλα ματς, πάντως, υπήρχαν παράπονα για τη διαιτησία, με τους γηπεδούχους να «φωνάζουν» για ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, λίγες στιγμές πριν ο Ροσέρο «σφραγίσει» τη νίκη για την ομάδα του Αμπασκάλ.

Με συγκλονιστικό τρόπο πέρασε στους «16» ο Ιωνικός, ο οποίος νίκησε 2-1 με ανατροπή στην Ξάνθη, σε ένα «χορταστικό» ματς που τα είχε όλα. Κορυφαίος για την ομάδα της Νίκαιας ήταν ο Τουράμ, ο οποίος έδωσε την ασίστ στο 1-1, ενώ πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 79ο λεπτό. Πριν βέβαια οι φιλοξενούμενοι γυρίσουν το ματς, είδαν τους Ακρίτες να έχουν χαμένο πέναλτι μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ μετά το 1-0 είχαν και δοκάρι στο 31ο λεπτό! Στο 68ο λεπτό, ο Τουράμ σκόραρε, αλλά ο επόπτης Τσακίρης σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, ενώ ο Βραζιλιάνος καλυπτόταν ξεκάθαρα. Αυτό δεν είναι το μοναδικό σοβαρό λάθος, καθώς στο 86’ η μπάλα φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή στο σουτ του Κρητικού, πριν τη διώξει ο Βαφέας, αλλά ο Αγγελάκης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Άνετη πρόκριση για τη Λαμία, η οποία επικράτησε 3-0 της Ηλιούπολης στην Καλλιθέα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν αξιόμαχο πρόσωπο στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια η ομάδα της Φθιώτιδας είχε τον απόλυτο έλεγχο και με πρωταγωνιστή τον Νίκο Τσούκαλο πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι στο 60ο λεπτό, με τον Σαράνοφ να αποκρούει την εκτέλεση του Κράσι, ενώ το ματς είχε κι ένα δυσάρεστο περιστατικό. Συγκεκριμένα, ο Πολίτης της Ηλιούπολης έσπασε το χέρι του κι αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο.

Συνεχίζει να… ονειρεύεται ο Άγιος Νικόλαος, ο οποίος πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα της Κρήτης νίκησε 2-1 στην έδρα της ΑΕ Λευκίμμης, έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Γιώργο Μαυρή στο 76ο λεπτό. Η ομάδα της Κέρκυρας ήταν ο πέμπτος αντίπαλος που αποκλείει ο Άγιος Νικόλαος στον φετινό θεσμό!

Αναλυτικά...

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2 (48' Παπαχρονόπουλος - 20' Καρέλης, 74' Βέργος)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζέλικο Κάλαϊτζιτς (Παναχαϊκή)

Γιάννης Αναστασίου (Παναιτωλικός)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1 (38' Καρλίτος)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παναγιώτης Γκουτσίδης (Ατρόμητος)

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 1-3 (14’ Μαρκιόνι - 6’ Μπαρτόλο, 57’ (αυτ.) Δημητρίου, 78’ Ροσέρο)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ζεράρ Σαραγόσα (Πανσερραϊκός)

Κώστας Μπράτσος (Βόλος)

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΛΑΜΙΑ 0-3 (13’, 56’ Τσούκαλος, 90’ Μαζουλουξής)

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1-2 (36’ Κωστακιώτης – 25’ Φουκαράκης, 76’ Μαυρής)

ΞΑΝΘΗ – ΙΩΝΙΚΟΣ 1-2 (26’ Πλατέλλας – 76’ Ντάλσιο, 79’ Τουράμ)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τζέιμι Μονρόι (Ξάνθη)

Δημήτρης Σπανός (Ιωνικός)

Οι αγώνες της Τρίτης (26/10)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0 (90'+6' Νίκας)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιάννης Ταουσιάνης (Λεβαδειακός)

Μίλαν Ράσταβατς (Αστέρας Τρίπολης)

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 5-4 πέν. (0-0 κ.α. και παρ.)

ΑΕΛ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 3-1 πέν. (1-1 κ.α. και παρ.) (52΄ πέν. Μαυρίας - 62΄ πέν. Κάργας)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ηλίας Φυντάνης (ΑΕΛ)

Ηρακλής Μεταξάς (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.