ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ η Γιουβέντους – «Το σύστημα χρειάζεται αλλαγή»

Γιουβέντους
«Η ESL ήταν η αποδοχή από 12 ομάδες πως το ποδόσφαιρο αρνείται να αλλάξει και κάνει πολιτική, δεν παίρνει ρίσκα και δεν είναι ανταγωνιστικό, θέλει μόνο να βγάζει λεφτά»
AP Images

European Super League: Η Γιουβέντους συνεχίζει να στηρίζει το πρότζεκτ της ESL, με τον Αντρέα Ανιέλι να εμφανίζεται σίγουρος ότι τα σχέδια μπορούν να προχωρήσουν στο μέλλον.

O πρόεδρος της «Μεγάλης Κυρίας» τόνισε ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί μίτινγκ ανάμεσα στις ενδιαφερόμενες ομάδες.

Να θυμίσουμε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης κι η Μπαρτσελόνα είναι οι μοναδικοί σύλλογοι που δεν έχουν εγκαταλείψει την ιδέα της δημιουργίας της European Super League.

Ο Ανιέλι ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ESL ήταν η αποδοχή από 12 ομάδες πως το ποδόσφαιρο αρνείται να αλλάξει και κάνει πολιτική, δεν παίρνει ρίσκα και δεν είναι ανταγωνιστικό, θέλει μόνο να βγάζει λεφτά. Εγώ δεν θέλω να παραιτηθώ, δεν το έκανα χθες και δεν θα το κάνω ούτε αύριο. Το σύστημα χρειάζεται μια αλλαγή και η Γιουβέντους θέλει να είναι μέρος αυτής. Αλλά μόνο μέσω διαλόγου από όλους».

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στον τρόπο που λειτουργούν οι διοργανώσεις της UEFA, αυτή τη στιγμή, υπογραμμίζοντας ότι…

«Αφήνοντας στην άκρη τα αποτελέσματα, προκαλώ τον καθένα να πει ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή ότι μπορεί να θεωρηθεί ως ικανοποιητικό. Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι οποιαδήποτε πρόταση για αλλαγή, πηγαίνει στην άκρη. Εδώ και δέκα χρόνια μιλάω με ανθρώπους για να αλλάξω το όλο σύστημα. Όταν αποφασίστηκε πως η 4η θέση στο ιταλικό ή σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, τότε φάνηκε ότι ο λόγος ήταν καθαρά διαφημιστικός και όχι για το καλό του αθλήματος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία-σοκ στο Μενίδι: Ρομά εμβόλισαν αμάξι για να κλέψουν και έσερναν γυναίκα για... 400 μέτρα

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση με τη φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης

Ζωολογικός κήπος είχε ανθρώπους αντί για ζώα! Ένας εξ αυτών ήταν ο προπάππους του Καρεμπέ