ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα - Ισπανία: Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Ελλάδα - Ισπανία: Τα σενάρια πρόκρισης για την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ
INTIME

Ελλάδα - Ισπανία: Την τελευταία της... ζαριά ρίχνει απόψε στο ΟΑΚΑ η Εθνική ομάδα κόντρα στην Ισπανία με τη νίκη να κρατάει ζωντανές τις ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Την πανίσχυρη Ισπανία φιλοξενεί η Εθνική Ελλάδας στο ΟΑΚΑ με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο ώστε να διατηρηθεί ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022.

Αυτή τη στιγμή η Εθνική μας είναι στο -4 από τη ζώνη που την στέλνει στα γήπεδα του Κατάρ ενώ απομένουν δυο αγωνιστικές. Τι χρειάζεται για να τα καταφέρει σε αυτές τις δυο αγωνιστικές;

Αναλυτικά οι συνδυασμοί-πρόκρισης:

Νίκη Ελλάδας με Ισπανία

Σε περίπτωση που απόψε η Ελλάδα επικρατήσει της Ισπανίας, τότε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πάει απέναντι στο Κόσοβο ξανά για τη νίκη και αυτό διότι, εφόσον η Ισπανία δεν καταφέρει να κερδίσει τη Σουηδία στην τελευταία αγωνιστική και η Ελλάδα νικήσει το Κόσοβο τότε η «γαλανόλευκη» παίρνει το εισιτήριο για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ήττα Ισπανίας με Σουηδία

Τα σενάρια πρόκρισης έχουν βάσει, μόνο στην περίπτωση που επικρατήσουμ απόψε των Ισπανών. Εφόσον συμβεί αυτό και η Ισπανία ηττηθεί και από τη Σουηδία, τότε στην Ελλάδα θα κάνει και η ισοπαλία με το Κόσοβο, με την προϋπόθεση πως θα την ξεπεράσει στη διαφορά των τερμάτων που είναι και το πρώτο κριτήριο στο σενάριο ισοβαθμίας.

Το... σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο που αυτή τη στιγμή δείχνει... επιστημονικής φαντασίας. Να χάσει και τα δύο της παιχνίδια η Σουηδία, κόντρα σε Γεωργία και Ισπανία και φυσικά να νικήσει και τα δύο της η Ελλάδα.

Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα τα παίξει όλα για όλα στην διαφορά τερμάτων, κάτι το οποίο ωστόσο δεν δείχνει να βοηθάει ιδιαίτερα την κατάσταση, καθώς η Σουηδία βρίσκεται στο +9 και η Ελλάδα στο -1.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Γιατί είναι ημερομηνία «κλειδί» η 22α Νοεμβρίου

Κορονοϊός: «Κλειδώνουν» νέα μέτρα για σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο

Εύα Μπουντούρη: Αυτό ήταν το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε