ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: «Κιτρινόμαυρο» μέταλλο, «πράσινη» αστοχία - Οι καλύτερες στιγμές του ντέρμπι

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Intime

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Με γκολ του Σιμάνσκι στο 2ο λεπτό, η «Ένωση» νίκησε 1-0 το «τριφύλλι» στο ντέρμπι της αγωνιστικής στη Super League και παρέμεινε στο -6 από τον πρωτοπόρο, Ολυμπιακό.

Το προβάδισμα ήρθε… νωρίς! Μόλις στο 2ο λεπτό για την ΑΕΚ, με τον Σιμάνσκι κι αποδείχθηκε «χρυσό», καθώς ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες στιγμές που είχε στο δεύτερο ημίχρονο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η «Ένωση» πανηγυρίζει διαδοχικές νίκες, μια εκτός και μια εντός, επί των «πράσινων» για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια! Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έβγαλε «μέταλλο» και συνεχίζει το… κυνήγι της κορυφής.

Super League
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκόςslgr.gr

Το αθηναϊκό ντέρμπι είχε πάθος, ένταση κι αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Οι παίκτες του Γιαννίκη μπήκαν δυνατά και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει και δεύτερο τέρμα, αλλά ο Μπρινιόλι κράτησε όρθιους τους «πράσινους».

Ο Ιταλός έκανε εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Αραούχο στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ενώ στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν και δημιουργούν τελικές. Η μεγαλύτερη στιγμή ήταν εκείνη του 47ου λεπτού, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει το σουτ του Παλάσιος, ενώ στη συνέχεια ο Αϊτόρ, όντας μπροστά στο τέρμα, έστειλε με το γόνατο την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν μέταλλο και υπερασπίστηκαν το προβάδισμα τους, μέχρι το τέλος! Μάλιστα, σημείωσαν και δύο γκολ με τον Τσούμπερ στην κόντρα, τα οποία, όμως, δεν μέτρησαν καθώς στην πρώτη περίπτωση ο Αραούχο και στη δεύτερη ο Ελβετός, ήταν σε θέση οφ σάιντ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ της ΑΕΚ

Η επέμβαση του Μπρινιόλι

Ο τραυματισμός του Βράνιες

Η απίστευτη «διπλή» ευκαιρία του Παναθηναϊκού

Το πρώτο τέρμα του Τσούμπερ που ακυρώθηκε

Το δεύτερο γκολ του Ελβετού που δεν μέτρησε

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες μετά από 13 ώρες - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα

Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θρηνεί: Πέθανε ο Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ

Ανατροπή με τα Μερομήνια: Η νέα πρόβλεψη για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Χειροτονήθηκε ιερέας ο Δημήτρης Λινός, σύζυγος της καθηγήτριας επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού