ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Το χρονικό μιας ιστορικής γκάφας - Φιάσκο, επανάληψη και «τιτανομαχία» (vid+pics)

champions league
AP Images

Champions League: Τα όσα ευτράπελα συνέβησαν στη Νιόν της Ελβετίας, μετέτρεψαν μια καθιερωμένη κλήρωση σε… ιστορική.

Είναι από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του «συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες». Και στην προκειμένη περίπτωση στην… καλύτερη, καθώς «μιλάμε» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

Η ύπαρξη του Europa Conference League έμοιαζε ως τη μόνη διαφορά σε μια κατά τα άλλα… καθημερινή ημέρα κληρώσεων στη Νιόν της Ελβετίας. Τελικά, έμελλε να εξελιχθεί σε μια ημέρα , η οποία θα μνημονεύεται για πάντα.

Το απόλυτο «μπάχαλο»

Ο Αντρέι Αρσάβιν ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος της UEFA για να βοηθήσει στην κλήρωση της φάσης των «16» του Champions League. Από τα χέρια του Ρώσου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή ξεκίνησε κι ένα πρωτοφανές «μπάχαλο», χωρίς φυσικά ο ίδιος να έχει την ευθύνη. Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο ζευγάρι (βλ. Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης) που όλα κύλησαν ομαλά, ο Αρσάβιν τράβηξε ως αντίπαλο της Βιγιαρεάλ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβεί, καθώς οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στη φάση των ομίλων κι ως εκ τούτου δεν γινόταν να κληρωθούν μαζί. Η πρώτη γκάφα ήταν γεγονός!

Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στη συνέχεια. Η ισπανική ομάδα κληρώθηκε τελικά με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, τη Σίτι, αλλά ο Τζόρτζιο Μαρκέτι θεώρησε ότι η Γιουνάιτεντ είχε κληρωθεί κι έτσι δεν συμπεριλήφθηκε στους πιθανούς αντιπάλους της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στη θέση των «κόκκινων διαβόλων» μπήκε η Λίβερπουλ, κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί γιατί ήταν με τη σειρά της στον όμιλο των «ροχιμπλάνκος».

Πίεσαν οι ομάδες, εκτός της… βολεμένης Ρεάλ

Το φιάσκο ολοκληρώθηκε με την ιστορική απόφαση να επαναληφθεί η κλήρωση. Η UEFA για να δικαιολογηθεί έκανε λόγο για «τεχνικό πρόβλημα», αλλά αποφάσισε να γίνει επαναληπτική κλήρωση μετά τις πιέσεις που άσκησαν οι ομάδες. Εξαίρεση αποτέλεσε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ζήτησε να μην επηρεαστεί η δική της κλήρωση, καθώς είχε… βολευτεί με το ζευγάρωμα με την Μπενφίκα.

Σύμφωνα με τους Μαδριλένους, το θέμα προέκυψε αφότου είχε βγει το ζευγάρι με τους «αετούς» και δεν επηρέαζε την κλήρωση. Αντίθετα, για παράδειγμα, η Βιγιαρεάλ, έχοντας κληρωθεί με τη Μάντσεστερ Σίτι ήθελε επανάληψη.

«Μετά από ένα τεχνικό πρόβλημα με το λογισμικό ενός εξωτερικού παρόχου υπηρεσιών που καθοδηγεί το ποιες ομάδες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους, προέκυψε ένα σημαντικό σφάλμα στην κλήρωση για τον γύρο των 16 του Champions League της UEFA. Ως αποτέλεσμα αυτού, η κλήρωση κηρύχθηκε άκυρη και θα επαναληφθεί πλήρως στις 15:00 CET», ανέφερε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Και πάλι «τιτανομαχία»

Η κλήρωση επαναλήφθηκε κι έτσι χάσαμε την ευκαιρία να δούμε τον Λιονέλ Μέσι να κοντράρεται με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δεν κληρώθηκαν αυτή τη φορά μαζί.

Η κληρωτίδα, πάντως, δεν… χαρίστηκε στην ΠΣΖ, καθώς τη δεύτερη φορά της έφερε ακόμα πιο δύσκολο αντίπαλο. Συγκεκριμένα, θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε την τύχη να την «τιμωρεί» για τη στάση της κι την έστειλε στο σημαντικότερο ζευγάρι των «16».

Επίσης, μετά την… επανάληψη της διαδικασίας προέκυψε άλλο ένα ντέρμπι που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο λόγος για το Ίντερ – Λίβερπουλ. Από εκεί και πέρα, υπήρχε και ζευγάρι που προέκυψε και στις δύο κληρώσεις. Ο λόγος για το Τσέλσι – Λιλ.

Ποιες ομάδες «ευνόησε» και ποιες «αδίκησε» η επανάληψη

Η επανάληψη της κλήρωσης, όπως ήταν φυσικό, ευνόησε κάποιες ομάδες και κάποιες άλλες τις αδίκησε. Εξαίρεση αποτελούν η Τσέλσι με Λιλ, οι οποίες κληρώθηκαν μαζί και στις δύο κληρώσεις! Όπως αναφέραμε και πιο πάνω η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σίγουρα στη δεύτερη κατηγορία, καθώς από την Μπενφίκα βρέθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν! Κι η δεύτερη, πάντως, θα ήθελε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κι όχι η «βασίλισσα». Αδικημένες μπορούν να νιώθουν τόσο η Ίντερ, όσο κι η Λίβερπουλ, οι οποίες συνθέτους το άλλο σπουδαίο ζευγάρι των «16». Οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν κληρωθεί αρχικά με τον Άγιαξ, ενώ οι «κόκκινοι» με τη Σάλτσμπουργκ.

Όσο για τις «ευνοημένες»: η Μπάγερν Μονάχου ήταν η μεγάλη κερδισμένη, καθώς από την Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε στη Σάλτσμπουργκ. Χαρούμενοι θα νιώθουν κι οι «ροχιμπλάνκος», οι οποίοι θα παίξουν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με τη σειρά της τους προτιμά σε σχέση με την Παρί. «Κερδισμένες» είναι επίσης η Μπενφίκα, με τον Άγιαξ, καθώς η δεύτερη κλήρωση τους έφερε αντιμέτωπους.

Τα ζευγάρια των «16» του Champions League

  1. Σάλτσμπουργκ - Μπάγερν Μονάχου
  2. Σπόρτινγκ - Μάντσεστερ Σίτι
  3. Μπενφίκα - Άγιαξ
  4. Τσέλσι - Λιλ
  5. Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  6. Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους
  7. Ίντερ - Λίβερπουλ
  8. Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης

Πως ήταν τα ζευγάρια πριν την επανάληψη

  • Μπενφίκα – Ρεάλ Μαδρίτης
  • Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου
  • Σάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ
  • Ίντερ – Άγιαξ
  • Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Γιουβέντους
  • Τσέλσι – Λιλ
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το πλήρες πρόγραμμα

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου: Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου: Σάλτσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου, Ίντερ-Λίβερπουλ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου: Τσέλσι-Λιλ, Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου: Μπενφίκα-Άγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 8 Μαρτίου: Μπάγερν Μονάχου-Σάλτσμπουργκ, Λίβερπουλ-Ίντερ

Τετάρτη 9 Μαρτίου: Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν

Τρίτη 15 Μαρτίου: Άγιαξ-Μπενφίκα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Τετάρτη 16 Μαρτίου: Λιλ-Τσέλσι, Γιουβέντους-Βιγιαρεάλ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Κούγιας - Φαίη Σκορδά: «Σφάχτηκαν» στον αέρα - «Γι’ αυτό είσαι μόνη σου»

Μετάλλαξη Όμικρον: Πέντε τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δολοφονία σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη: Την πυροβόλησε τρεις φορές για τα... μάτια ενός άνδρα