ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA: Οικονομική στήριξη στις ομάδες που επλήγησαν από τον κορονοϊό

UEFA

H UEFA ξεκινάει χρηματοδοτικό πρόγραμμα με στόχο να βοηθήσει τους συλλόγους, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία διόρισε την αμερικανική τράπεζα Citi ως συντονιστή, επιδιώκοντας να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τις συλλογικές διοργανώσεις της ως «μαξιλαράκι» ασφάλειας, για να επιτρέψει στις ομάδες να έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα.

«Ο στόχος αυτού του χρηματοδοτικού προγράμματος είναι να βελτιώσει διαρθρωτικά τη χρηματοοικονομική σταθερότητα των ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών συλλόγων μέσω των εσόδων της UEFA απ’ τα τηλεοπτικά δικαιώματα», ανέφερε η UEFA σε επίσημη δήλωσή της, προσθέτοντας ότι το σχέδιο δεν προβλέπει καμία ανταλλαγή μετοχών για τις διοργανώσεις της.

«Η UEFA διερευνά τρόπους για να ανακουφίσει ως ένα βαθμό το τεράστιο χάσμα στα έσοδα των συλλόγων λόγω της Covid-19, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους συλλόγους μια βιώσιμη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση. Ξεκινώντας με ένα εκτιμώμενο αρχικό ποσό 2 δισ. ευρώ, το χρηματοδοτικό πρόγραμμα αναμένεται να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου», πρόσθεσε η ηγεσία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Σε περίπτωση που η εκτελεστική επιτροπή της UEFA εγκρίνει το σχέδιο, θα τεθεί σε εφαρμογή απ’ την άνοιξη του 2022, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά. Επιπλέον οι σύλλογοι θα έχουν την ευκαιρία να αναδιαρθρώσουν τις υπάρχουσες μεταγραφικές πληρωμές για μεγαλύτερες περιόδους, ενώ αντίθετα η UEFA θα εισάγει αυστηρότερους κανονισμούς στις αδειοδοτήσεις των συλλόγων και στο Financial Fair Play.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Απίστευτη εξέλιξη - Ο 59χρονος βίασε την μητέρα του πριν την δολοφονήσει

Τούρκος καθηγητής: Ο Ερντογάν είναι πια νεκρός - Κρατιέται όρθιος με μορφίνη

Συντάξεις: Αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για 3 εκατ. ασφαλισμένους - Ποιους αφορά

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Στάθης Παναγιωτόπουλος; Η σχέση του με τους Deep Purple