ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0: «Αιώνια»… σούπα στη Λεωφόρο – Δείτε τα highlights

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Intime

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σε ένα ντέρμπι «αιωνίων» που είχε… λίγα πράγματα, «πράσινοι» κι «ερυθρόλευκοι» έμειναν φυσιολογικά στη «λευκή» ισοπαλία (0-0), για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Η ήττα-σοκ της ΑΕΚ συνέβαλε, ώστε ο Ολυμπιακός να αγωνιστεί στη Λεωφόρο με ξεκάθαρο στόχο να μην δεχθεί γκολ. Αυτό έδωσε χώρο στον Παναθηναϊκό και την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και την κατοχή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, κάτι που φυσικά ισχύει και για τους «ερυθρόλευκους». Γενικότερα, οι καλές στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, σε ένα ντέρμπι που θα… ξεχάσουμε γρήγορα.

Super League
Τα στοιχεία του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακόςslgr.gr

Η εξέλιξη του αγώνα

Η εικόνα του παιχνιδιού ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός μπήκε με στόχο να κρατήσει «μηδέν» στην άμυνα, ενώ από την άλλη ο Παναθηναϊκός, μολονότι, κέρδισε μέτρα, δεν μπόρεσε να απειλήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες είχαν μόλις τέσσερις τελικές (3-1 υπέρ του «τριφυλλιού») και καμία δεν ήταν εντός εστίας. Ουσιαστικά, η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν εκείνη του 41ου λεπτού, με τον Χουανκάρ να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Μακέντα από το ύψος της μικρής περιοχής δεν ήταν καλή.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «πράσινους» να έχουν μεν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν. Οι παίκτες του Μαρτίνς, από την άλλη, έπαιζαν με πρωταρχικό στόχο να μην δεχθούν γκολ κι έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, οι οποίοι αύξησαν την πίεση τους στο τελευταίο κομμάτι του ντέρμπι. Μάλιστα, «φώναξαν» στο 79ο λεπτό, όταν Παλάσιος έπεσε μέσα στην περιοχή, μετά από πίεση του Ρέαμπτσιουκ, ωστόσο διαιτητής και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και το τελικό 0-0 ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Διαιτητής: Ρατσκόφσκι (Πολωνία)
Κίτρινες: Βιγιαφάνιες - Μπα, Μασούρας, Μανωλάς, Μ. Καμαρά
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρας, Πέρεθ, Μαουρίτσιο (81' Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (66' Βιτάλ), Παλάσιος, Μακέντα (46' Ιωαννίδης)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μπα, Λαλά (66΄ Καρμπόβνικ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Λόπες (46' Ελ Αραμπί), Μασούρας (58' Βαλμπουενά), Τικίνιο (85' Βρουσάι)

* Στη φωτογράφισή τους πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κρατούσαν τη φανέλα του νεαρού Τζαβίδα, ο οποίος πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι σταματά πρόωρα το ποδόσφαιρο, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού: Εικόνες ντροπής στο σαλέ - Οι επισκέπτες μπαίνουν χωρίς πιστοποιητικά

Κρούσματα σήμερα: 10.783 νέες μολύνσεις - 95 θάνατοι σε 24 ώρες και 680 διασωληνωμένοι

Θεσσαλονίκη - Βιασμός 24χρονης: Ο εισαγγελέας ψάχνει για κύκλωμα μαστροπείας

Survivor Spoiler 16/1: Φεύγει και η Μυριέλλα; Οι ανακοινώσεις του Λιανού που θα αλλάξουν το παιχνίδι