ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-1: Όρθιοι οι «ερυθρόλευκοι» στην Τούμπα - Κράτησαν σε απόσταση τον «Δικέφαλο»

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Intime

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν ανώτερος, αλλά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα (1-1) και να διατηρήσουν το +9.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας, αλλά στο φινάλε δεν μπόρεσε να «σπάσει» το αήττητο του Ολυμπιακού.

Η ομάδα του Πειραιά πήρε ουσιαστικά αυτό που ήθελε, καθώς βρήκε άμεσα απάντηση στο γκολ που δέχθηκε κι έκανε άλλο ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου ως αήττητη.

Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν σε απόσταση ασφαλείας του γηπεδούχους και μπαίνουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ως το απόλυτο φαβορί. Από την άλλη, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους, μολονότι ήταν ανώτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια. Οι ομάδες ήρθαν ισόπαλες ακόμα και στα δοκάρια (53’ Τσιγγάρας – 81’ Μασούρας).

Super League
Οι σκόρερ και τα στοιχεία του αγώναslgr.gr

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ είχε τον πρώτο λόγο στα πρώτα 45 λεπτά, φτάνοντας την κατοχή της μπάλας στο 73%. Δημιούργησε αρκετές καλές στιγμές, αλλά ο Βάτσλικ δήλωσε «παρών» όποτε χρειάστηκε. Όσο κυλούσε το ματς ο Ολυμπιακός ισορρόπησε κάπως την κατάσταση και κράτησε μακριά από την περιοχή τον αντίπαλο του. Από την άλλη, βέβαια, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ούτε ο ίδιος να γίνει απειλητικός.

Τελικά, η ομάδα του Λουτσέσκου βρήκε, αυτό που με βάση την εικόνα του ματς άξιζε, μέσα από στημένη φάση. Ο Μπα έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 42’, αλλά οι γηπεδούχοι «πέταξαν» εύκολα το προβάδισμα, καθώς στην επόμενη φάση δέχθηκαν την ισοφάριση. Αυτό έγινε με τον ίδιο τρόπο, από στημένη φάση, με τον Τικίνιο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ανάλογη εικόνα με το ξεκίνημα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά και να αναζητά ένα δεύτερο τέρμα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι το πλησίασαν στο 53ο λεπτό, όταν η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, μετά το ψιλοκρεμαστό σουτ του Τσιγγάρα.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας «ρωγμές» στην αντίπαλη άμυνα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν, ψάχνοντας κάποια αντεπίθεση. Στο 81ο λεπτό, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε και τα δοκάρια, με τον Μασούρα να σουτάρει από πλάγια θέση και την μπάλα να χτυπά στην εξωτερική πλευρά.

Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Ζίφκοβιτς, Κούρτιτς, Κρέσπο, Μπα, Μαντί Καμαρά, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (66΄Σίντκλεϊ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Λύρατζης (88' Σάστρε), Κούρτιτς (88' Σβαμπ), Τσιγγάρας (66' Μιτρίτσα), Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ (40' Ζαμπά), Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Άκπομ.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46' Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Μασούρας (90' Βρουσάϊ), Αγκιμπού Καμαρά (93' Βαλμπουενά), Τικίνιο (87' Ελ Αραμπί).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.