ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κρίστιαν Έρικσεν: Θα αγωνιστεί στο Μουντιάλ του Κατάρ – Η FIFA ανάβει το πράσινο φως

Κρίστιαν Έρικσεν
AP Images

Κρίστιαν Έρικσεν: Η FIFA σκοπεύει να ανάψει το «πράσινο» φως στον Δάνο μέσο, για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η κατάρρευση του στο Euro 2020 συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, ωστόσο ο Έρικσεν, όχι μόνο κατάφερε να βγει νικητής αλλά ετοιμάζεται να παίξει ξανά ποδόσφαιρο στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο πρώην παίκτης της Ίντερ έχει ήδη συμφωνήσει με την Μπρέντφορντ κι επιστρέφει στην Premier League, ενώ σύμφωνα με τους «Times» θα δώσει κανονικά το «παρών» και στο ερχόμενο Μουντιάλ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η FIFA δεν πρόκειται να «μπλοκάρει» τη συμμετοχή του και το μόνο που θα πράξει είναι να ζητήσει, όπως προβλέπεται για όλους, να υποβληθεί σε έλεγχο, προκειμένου να εντοπιστεί πιθανά καρδιακά προβλήματα.

«Όταν πρόκειται για αγώνες της FIFA, όλοι οι παίκτες πρέπει να υποβληθούν σε καρδιολογικό έλεγχο, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι έχουν πλήρη επίγνωση για οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την υγεία τους» ανέφερε η FIFA, τονίζοντας ότι η τελική αξιολόγηση θα πρέπει να γίνει από τον Έρικσεν και την ομοσπονδία της Δανίας.

Να θυμίσουμε ότι ο 29χρονος Δανός έχει εμφυτεύσιμο καρδιακό απινιδωτή (ICD), που τοποθετήθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται για ένα τύπο βηματοδότη που μπορεί να αποτρέψει την καρδιακή ανακοπή, παρέχοντας ένα σοκ για την αποκατάσταση του κανονικού καρδιακού ρυθμού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επανάσταση στο ποδόσφαιρο: Έρχονται διαιτητές ρομπότ, κάνουν πρεμιέρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων