ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-0: Ο Εμβιλά τον κράτησε στο +9 πριν την Αταλάντα - Δείτε το γκολ (video+photos)

Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Intime

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλύτεροι, αλλά για ακόμη μια φορά βρήκαν τον τρόπο να πάρουν τη νίκη (1-0) κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» στο ντέρμπι της Super League.

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση ενός αήττητου πρωταθλήματος βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΚ με 1-0.

Ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο Εμβιλά, ο οποίος σκόραρε το «χρυσό» γκολ στο 84ο λεπτό, σε μια φάση, πάντως, που η μπάλα ενδεχομένως να έχει χτυπήσει στο χέρι του Μανωλά πριν καταλήξει στον Γάλλο.

Η ομάδα του Πειραιά έμεινε για 12ο ματς αήττητος κόντρα στην «Ένωση», μετρώντας πλέον εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Μια νίκη που τη διατηρεί στο +9 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και παράλληλα θα βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της πρώτης αναμέτρησης με την Αταλάντα για το Europa League.

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ πήρε το λιγότερο δυνατό από ένα ματς που ήταν καλύτερη, καθώς για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κακή ημέρα του αντιπάλου της. Πλέον, οι «κιτρινόμαυροι» μοιάζει σαν να χάνουν από… συνήθεια στα ντέρμπι.

Super League
Ο σκόρερ και τα στοιχεία του ντέρμπι στο Φάληροslgr.gr

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο τρόπος άμυνας της ΑΕΚ της επέτρεψε να μην απειληθεί ιδιαίτερα από τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν είχε μεγάλη ένταση και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, είχαν την καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Μαντί Καμαρά σημάδεψε το δοκάρι στο 10ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι παίκτες του Γιαννίκη είχαν περισσότερες τελικές κι αν έδειχναν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τελείωμα των φάσεων ενδεχομένως να είχαν κάνει μεγαλύτερη «ζημιά» στο πρώτο μέρος.

Μετά την ανάπαυλα η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το παιχνίδι στα μέτρα της και να πιέζει τους γηπεδούχους, με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο να μοιάζουν σε αρκετές περιπτώσεις να παλεύουν να κλείσουν όλες τις «τρύπες». Οι «κιτρινόμαυροι» διέθεταν τις προϋποθέσεις να απειλήσουν, αλλά δεν είχαν την απαιτούμενη ψυχραιμία στο τελείωμα των φάσεων.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες δυνάμεις και βρήκαν γκολ σε στημένη φάση στο 84ο λεπτό. Συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Εμβιλά με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Τσιντώτα κι έκανε το 1-0, το οποίο έμελλε να δώσει τη νίκη στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που δεν ήταν καλύτερος της ΑΕΚ. Αυτό που μένει στο τέλος, βέβαια, είναι ότι πήρε το «τρίποντο» σε ακόμη ένα ντέρμπι με την «Ένωση», διατηρώντας τη θετική παράδοση που έχει την τελευταία τετραετία.

Διαιτητής: Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)
Κίτρινες: Ρέαμπτσιουκ, Λαλά - Ρότα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Λαλά, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (46΄ Ονιεκουρού), Μασούρας (68΄ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης (80΄ Καρβάλιο), Α. Καμαρά (90+1΄ Μπα), Τικίνιο (80΄ Ελ Αραμπί)
ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι (88΄ Σάκχοφ), Σιμόες, Τσούμπερ, Αμραμπατ, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (81΄ Γέβτιτς)

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Super League: Τα highlights κι η βαθμολογία