ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οπαδική βία: Ώρα να μπει τέλος στην ανομία - Ανακοινώσεις νέων μέτρων σήμερα

Οπαδική βία
Intime

Οπαδική βία: Τα μέτρα για την καταπολέμηση της ανοικτής «πληγής» των ελληνικών γηπέδων θα ανακοινώσει το πρωί της Δευτέρας (21/2) ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης θα γίνουν γνωστές στις 11:30.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Μετά και τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού η λήψη γενναίων αποφάσεων αποτελεί μονόδρομο. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυστηροποιήσει τις ποινές και να «στριμώξει» για τα καλά τους συνδέσμους οπαδών, εκεί όπου έχουν «φωλιάσει» και γιγαντωθεί εγκληματικά στοιχεία.

Τα μέτρα που θα ληφθούν

Τα μέτρα αναμένεται να προβλέπουν την απαγόρευση της χρήσης κουκούλας ή οποιοδήποτε άλλου μέσου αποτρέπει την απρόσκοπτη αναγνώριση προσώπων, βάζοντας έτσι τέλος στην ανωνυμία των χούλιγκαν που κρυμμένοι στη μάζα προχωρούν σε πράξεις εκτός νόμου. Παράλληλα, θα αυστηροποιηθεί το ιδιώνυμο και θα κλείσει κάθε «παράθυρο» για αναστολή έκτισης ποινής.

Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τους συνδέσμους, αναμένεται να ισχύσει ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία τους. Οι ΠΑΕ/ΚΑΕ και τα Ερασιτεχνικά Σωματεία θα έχουν άμεση σύνδεση με τις Λέσχες, κάτι που σημαίνει ότι θα τους επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο των Λεσχών.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης η κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια και την προστασία σε αθλητικά γεγονότα, η υποχρεωτική είσοδος στις θύρες των οργανωμένων μόνο με εισιτήρια διαρκείας και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, η εντατικοποίηση των ελέγχων στους συνδέσμους των ομάδων, η εκπαίδευση των αστυνομικών με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα και κάποια ακόμα μέτρα στην ίδια κατεύθυνση.

Πιθανές οι ποινές ακόμη και στις ΠΑΕ

Ο κ.Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ προανήγγειλε ουσιαστικά τα παραπάνω, λέγοντας ότι: «Η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις», υπογραμμίζοντας επίσης ότι: «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο». Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ, χωρίς, πάντως, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα (21/2).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.