ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: «Πράσινο φως» από το Σ.τ.Ε. για τη νέα Τούμπα

ΠΑΟΚ: «Πράσινο φως» από το Σ.τ.Ε. για τη νέα Τούμπα

ΠΑΟΚ: «Πράσινο φως» άναψε το Συμβούλιο Επικρατείας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τη Νέα Τούμπα, και, πλέον, αναμένεται η έκδοσή του.

Πολύ ευχάριστα είναι για τον ΠΑΟΚ τα νέα που αφορούν στη Νέα Τούμπα.

Συγκεκριμένα, το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή της Τούμπας, τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών και την περιβαλλοντική έγκριση του σχεδίου αυτού, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται η έγκριση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Εφαρμογής του ΕΠΣ.

Αυτή η εκτίμηση του ΣΤΕ για το Προεδρικό Διάταγμα δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στον ΠΑΟΚ που φυσικά δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την από καιρού αναμενόμενη εξέλιξη.

«Λύσαμε τα θέματα για να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ σύγχρονο γήπεδο»

«Το είπαμε, το κάναμε. Η Πολιτεία έλυσε όλα τα θέματα που αφορούν τη χωροταξία και τις χρήσεις γης, ώστε να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την απόφαση και πρόσθεσε: «Οι νέες εγκαταστάσεις θα αναβαθμίσουν, όχι μόνο την περιοχή της Τούμπας, αλλά ολόκληρη την Θεσσαλονίκη. Με τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας άνοιξε ο δρόμος για τη σύνταξη του Προεδρικού Διατάγματος, ώστε, άμεσα, να μπούμε στη φάση της ανέγερσης της Νέας Τούμπας».

Όπως είπε, ο ίδιος συνέβαλε όπου και όπως του ζητήθηκε και θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους αναπτυξιακές προσπάθειες όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Σημειώνεται ότι με το Προεδρικό Διάταγμα επέρχεται ο εκσυγχρονισμός των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟΚ με ανάπτυξη νέων σύγχρονων προδιαγραφών, οι οποίες ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των FIFA / UEFA.

Η περιοχή πρόκειται να αποτελέσει υπερτοπικό πυρήνα αναψυχής, πολιτισμού, εκδηλώσεων, εστίασης και γενικότερα πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας.

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ: Γρίφος η παραμονή πολλών παικτών - Τα διλήμματα, οι δανεικοί και οι ελεύθεροι (vids+pics)