ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λίβερπουλ: Επίσημο! Ο Κλοπ παραμένει «κόκκινος» ως το 2026

Γιούργκεν Κλοπ
AP Images

Λίβερπουλ: Οι «κόκκινοι» επισημοποίησαν τη συμφωνία με τον Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θα παραμείνει στον πάγκο τους ως το 2026.

Ο Γερμανός τεχνικός ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Λίβερπουλ για άλλα δύο χρόνια.

Ο Κλοπ, ο οποίος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2024, ήταν σε διαπραγματεύσεις το τελευταίο διάστημα με τον σύλλογο. Οι συζητήσεις τους έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και τελικά οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για επέκταση της συνεργασίας τους.

Ο αγγλικός σύλλογος δημοσιοποίησε ένα βίντεο, στο οποίο ο 54χρονος τεχνικός υπογράμμισε το πόσο χαρούμενος νιώθει στο Άνφιλντ. Να θυμίσουμε ότι ο Κλοπ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «Reds» τον Οκτώβριο του 2015.

Οι δηλώσεις του Γιούργκεν Κλοπ, μετά την επέκταση της συνεργασίας με τη Λίβερπουλ

«Υπάρχουν τόσα λόγια που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για να περιγράψω το πώς αισθάνομαι γι' αυτά τα νέα. Ευχαριστημένος, ευλογημένος, προνομιούχος και ενθουσιασμένος θα ήταν μια αρχή. Υπάρχουν τόσα που αγαπάω σε αυτό το μέρος. Το ήξερα πριν έρθω, το γνώρισα καλύτερα αφότου ήρθα και τώρα το γνωρίζω πιο καλά από ποτέ. Όπως κάθε υγιής σχέση, πρέπει να είναι διπλός δρόμος: πρέπει να είσαι κατάλληλος για τον άλλον. Το αίσθημα ότι ήμαστε απόλυτα κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον είναι αυτό που με έφερε εδώ εξ αρχής και γι' αυτό ανανέωσα στο παρελθόν.

Αυτή η φορά είναι διαφορετική, εξαιτίας του χρονικού διαστήματος που είμαστε μαζί. Έκανα μια ερώτηση στον εαυτό μου: είναι σωστό για τη Λίβερπουλ να παραμείνω κι άλλο; Μαζί με τους δύο βοηθούς μου, Πεπ Λάιντερς και Πιτ Κράβιτς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι 'ναι'. Υπάρχει φρεσκάδα από μέρους μας ως σύλλογος και αυτό μου δίνει ενέργεια. Για όσο είμαι εδώ, οι ιδιοκτήτες είναι απίστευτα αφοσιωμένοι και δραστήριοι σχετικά με το σύλλογο και είναι ξεκάθαρο ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Στο πρόσωπο του Μπίλι Χόγκαν και του Τζούλιαν Γουόρντ έχουμε ηγέτες σε όλο το σύλλογο που είναι αφοσιωμένοι στην ανανέωση και το φρεσκάρισμα της ομάδας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο.

Καταφέραμε να πάρουμε το καλύτερο από αυτό που δημιουργήσαμε και την ίδια στιγμή βάλαμε καινούργια στοιχεία στο περιβάλλον μας. Το νέο προπονητικό κέντρο είναι ένα εκπληκτικό σπίτι για εμάς και το Άνφιλντ θα μεγαλώσει ακόμη παραπάνω σύντομα. Είμαστε ένας σύλλογος που διαρκώς κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλουμε. Έχουμε μια ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε. Αυτό πάντα είναι μια σπουδαία θέση εκκίνησης. Όταν οι ιδιοκτήτες έκαναν νύξη για την ανανέωση του συμβολαίου μου, έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση που έχω κάνει και δημόσια. Έχω την ενέργεια για να δώσω αυτό που απαιτεί αυτό το υπέροχο μέρος; Δεν χρειάστηκα πολύ για να απαντήσω. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Είμαι ερωτευμένος εδώ και αισθάνομαι μια χαρά».

Διαβάστε επίσης:

Champions League: Ανώτερη η Λίβερπουλ, βήμα για τελικό - Τα highlights των ημιτελικών