ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λαμία: Έπαιζε με «ξένο» δελτίο ο άτυχος ποδοσφαιριστής – «Είχε κάνει εξετάσεις» λέει η ομάδα του

Τραγωδία στη Λαμία
Intime

Λαμία: Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό ενός νεαρού παιδιού, μόλις 29 ετών, σε μια υπόθεση όπου οι αποκαλύψεις είναι συνταρακτικές.

Ο Μάκης Χριστόπουλος υπέστη ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στα αποδυτήρια του γηπέδου του Νέου Κρικέλλου.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στην αναμέτρηση του Ηρακλής Ροδίτσας – Δίβρη, στο πλαίσιο της Β’ κατηγορίας στη Φθιώτιδα.

Το τραγικό περιστατικό έχει σοκάρει το πανελλήνιο, με τις αποκαλύψεις μάλιστα να είναι συνταρακτικές, καθώς όπως έγινε γνωστό ο άτυχος ποδοσφαιριστής έπαιζε με «ξένο» δελτίο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Βάρσος στην εκπομπή «Tlive» του Alpha, ο Χριστόπουλος δεν ήταν επίσημα μέλος του Ηρακλή Ροδίτσας, λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος. «Η ομάδα είχε ξεκινήσει και αυτός μπήκε στο 48′. Φόρεσε τη φανέλα και μπήκε μέσα με ένα όνομα ο οποίος δεν ήταν ούτε καν στο γήπεδο!», τόνισε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Είχε κάποιο πρόβλημα, ήταν στη Γερμανία και έπρεπε να έρθει ένα χαρτί από εκεί, ότι δεν έχει δελτίο αλλού, για να μπορέσουμε να τον δηλώσουμε σαν ποδοσφαιριστή δικό μας. Σημασία έχει ότι είχε πάει στον γιατρό, παρακολουθούσε προπονήσεις κανονικά στην ομάδα, δεν είχε πρόβλημα κανένα, τον εξέτασε ιδιώτης γιατρός. Το χαρτί το έχουμε, από εκεί και πέρα ήταν άτυχη στιγμή… Τώρα, τι έχει γίνει, θα το δείξει η νεκροψία».

«Είχε κάνει εξετάσεις κι είχε κριθεί κατάλληλος»

Ο Ηρακλής Ροδίτσας σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι ο αθλητής είχε περάσει απ’ όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κι είχε κριθεί κατάλληλος ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο.

Η ανακοίνωση της ομάδας:

«Το Δ.Σ. οι ποδοσφαιριστές και όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού συλλόγου Α.Σ.Ηρακλή Ροδίτσας είμαστε συντετριμμένοι από τον απρόσμενο χαμό ενός μέλους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μας.

Το γεγονός αυτό συνέβη για πρώτη φορά στα χρόνια του συλλόγου και είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε υποβληθεί με δική μας παρέμβαση σε σειρά εξετάσεων ιατρικών και καρδιολογικών όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Είχε βρεθεί κατάλληλος να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του συλλόγου.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίστηκε:

Α) Να παρευρεθεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.

Β) Να αναλάβει όλα τα έξοδα της κηδείας.

Γ) Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. Ηρακλής Ροδίτσας»

Ηρακλής Ροδίτσας
Η ανακοίνωση του Ηρακλή ΡοδίτσαςFacebook

Παρέμβαση εισαγγελέα

Στην υπόθεση υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή στην αστυνομία να σχηματιστεί δικογραφία, για να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του άτυχου ποδοσφαιριστή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε αθλητής είναι υποχρεωτικό να έχει το δικό του δελτίο για να μπορεί να αγωνίζεται, ενώ ευθύνη, πέρα από τους ανθρώπους του Ηρακλή Ροδίτσας, έχει κι ο ρέφερι της αναμέτρησης, ο οποίος θα πρέπει πριν από τη σέντρα να κάνει ταυτοποίηση στους παίκτες. Τέλος, ελέγχεται κι ο τρόπος, με τον οποίο μπήκε και βγήκε από το ματς ο άτυχος αθλητής.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Λαμία: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο του ποδοσφαιριστή – Νέες αποκαλύψεις

Τραγωδία στη Λαμία: Ποδοσφαιριστής έπαθε ανακοπή στο γήπεδο