ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Στον τελικό με επική ανατροπή η Ρεάλ Μαδρίτης! – Τα highlights των ημιτελικών (vd)

Champions League
AP Images

Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε επική ανατροπή κι επικρατώντας στην παράταση με 3-1 της Μάντσεστερ Σίτι, εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Παρισιού (28 Μαΐου), όπου θα αντιμετωπίσει τη Λίβερπουλ.

Μαδριλένοι και «κόκκινοι» θα συνθέσουν ξανά τον ζευγάρι του τελικού, για πρώτη φορά μετά το 2018 στο Κίεβο.

Αυτός είναι θα είναι ο 17ος τελικός για τη Ρεάλ, η οποία θα διεκδικήσει το 14ο τρόπαιο της! Αν τα καταφέρει θα αυξήσει τη διαφορά από τη δεύτερη Μίλαν, η οποία έχει εφτά. Από την άλλη, η Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα θα αγωνιστεί στον δέκατο τελικό και θα διεκδικήσει το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας της.

Οι Μαδριλένοι, πάντως, χρειάστηκε να πετύχουν μια επική ανατροπή, ώστε να μπορέσουν να σφραγίσουν το εισιτήριο για το Παρίσι. Μετά την ήττα (4-3) στο πρώτο ματς στο Μάντσεστερ, είδαν τη Σίτι να προηγείται με γκολ του Μάχρεζ στο 73ο λεπτό, «αγκαλιάζοντας» την πρόκριση!

Η Ρεάλ, όμως, έδειξε γιατί είναι η «βασίλισσα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς με δύο τέρματα του Ροντρίγκο στις καθυστερήσεις ανέτρεψε την κατάσταση κι έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί, «μίλησε» ο άνθρωπος που την οδηγεί καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 95ο λεπτό έκανε το 3-1 κι έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση.

Τα highlights των ημιτελικών του Champions League

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη (26/4)

Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 (2' Ντε Μπράιν, 11' Ζεζούς, 53' Φόντεν, 74' Μπερνάρντο Σίλβα - 33', 82' πεν. Μπενζεμά, 55' Βινίσιους)

Τετάρτη (27/4)

Λίβερπουλ - Βιγιαρεάλ 2-0 (53' αυτ. Εστουπινάν, 55' Μανέ)

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΡΕΒΑΝΣ

Τρίτη (3/5)

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 2-3 (3' Ντιά, 41' Κοκλέν - 62' Φαμπίνιο, 67' Ντίαζ, 74' Μανέ)

Τετάρτη (4/5)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι 3-1 παρ. (2-1 κ.α.) (90', 90'+1' Ροντρίγο, 95' πέν. Μπενζεμά - 73΄ Μαχρέζ)

ΤΕΛΙΚΟΣ

Σάββατο (28/5)

Στο «Stade de France» του Παρισιού

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης

Διαβάστε επίσης:

Champions League σαν Euroleague: Η UEFA εξετάζει τη θέσπιση Final Four